Estetikte kusursuz bacak dönemi

Gelişen estetik cerrahi sayesinde Adriana Karembeu bacaklarına sahip olmak artık hayal değil. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan

02 Eylül 2009 Çarşamba 12:12 tarihinde eklendi, 1.105 kez okundu.

Gelişen estetik cerrahi sayesinde Adriana Karembeu bacaklarına sahip olmak artık hayal değil. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık çarpık, kısa bacakların, kalın ve ince bileklerin düzeltilebildiğini söylüyor.

Diri, selülitsiz ve yeterli dolgunlukta bacaklara sahip olmak, kadınların vazgeçilmez tutkusu. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık da “Yapılan çalışma ve anketler, kadınların vücutlarında en çok özen gösterdikleri bölgenin bacakları olduğunu ortaya çıkarmıştır” diyerek, bacak estetiğinde amacın bacak boyunu uzun, bacakları düz, şekilli ve vücutla uyumlu göstermek olduğunu söylüyor. Daha çok manken, fotomodel, şarkıcı, hostes, yönetici asistanı, diplomat ve reklamcıların bacak estetiği yaptırdığını söyleyen Op. Dr. Hasan Fındık “Dizlerin iç kısımlarında olan çıkıntılar ve bu çıkıntıların altında beliren girintiler hem bacağı çarpık gösteriyor hem de bacak boyunun olduğundan daha kısa algılanmasına neden oluyor. Kasıkta meydana gelen hafif yağ çıkıntıları, bacağın başlangıcını eğri ve biçimsiz gösteriyor. Bu özellikle iç çamaşırı ve bikini giyildiğinde rahatsızlık yaratabiliyor” diyor.

BESLENME ÖNEMLİ

“Bacak bölgesindeki sorunları çözmek için uygulanan yöntemler, egzersiz veya diyetle yok edilebilecek problemler olmayıp, genellikle genetik miras sonucu ortaya çıkar” diyen Op. Dr. Fındık, şöyle devam ediyor: “Çarpık bacaklar sadece genetik nedenlerden kaynaklanmıyor. Kemikten kaynaklanan ve “çarpıklık” dediğimiz eğrilikler ile bebeklik
döneminde beslenme bozukluğu veya eksikliği yüzünden de oluşabiliyor. Çocuk felci sonrasında her iki bacağın uzunluk ve çapları arasında da ciddi farklılıklar meydana gelebiliyor. Sonradan oluşan şekilsiz bacak görünümleri ise bilinçsiz spor ve dengesiz kilo alıp vermeler sonrasında ortaya çıkıyor.”

Ayak bileği inceltiliyor

Op. Dr. Hasan Fındık, bacak estetiği işlemlerinin,  20-40 yaş arası kişilerle, işi gereği etek giymek zorunda olanlara daha çok uygulandığını vurgulayarak, bacaklarından şikâyeti olan kişilerin tüm sorunlarının giderildiğini söylüyor.
- Diz çevresindeki girinti ve çıkıntıların giderilmesi
- Diz altı ile ayak bileği arasındaki bölgenin inceltilmesi ya da kalınlaştırılması
- Ayak bileğinin inceltilmesi ya da kalınlaştırılması
- Popo şeklinin daha diri ve biçimli gösterilmesi
- Sağ ve sol bacak arasındaki çap farklılıklarının giderilmesi
- Bacağın daha düz ve uzun gösterilmesi
- Basen bölgesinin şekillendirilmesi