Ethem Sarısülük için yürüdüler

Ankara'da Gezi Parkı eylemcisi Ethem Sarısülük'ün polis kurşunuyla hayatını kaybetmesi ve silahın sahibi polisin serbest bırakılması Taksim'de bir grup tarafından protesto edildi.

25 Haziran 2013 Salı 23:53 tarihinde eklendi.
Halkların Demokratik Kongresi'ne bağlı grup saat 18.30'da Galatasaray Lisesi önünden toplanarak Taksim Meydanı'na yürüdü. "Katiller Cezalandırılsın, Hesabını Soracağız" yazılı pankart taşıyan grup, yürüyüş boyunca "Katil devlet hesap verecek", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde slogan attı.

Polisin Taksim Meydanı'ndaki anıt ve çevresinde güvenlik çemberi oluşturması nedeniyle grup eylemine Taksim Tramvay durağı önünde oturarak devam etti. Ethem Sarısülük'ün abisi Mustafa Sarısülük de kardeşinin polis kurşunuyla hayatını kaybetmesi ve sihalın sahibi polisin serbest bırakılması kararının bozulması için yarın Ankara'da bir üst mahkemeye başvuracaklarını açıkladı.

Gezi Parkı eylemlerinde başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle tedavisine Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edilen 14 yaşındaki Berkin Elvan'ı ziyaret için İstanbul'a geldiğini kaydeden Mustafa Sarısülük, kardeşi için Taksim'de yapılan eylemlere destek olmak için katıldığını söyledi. Sarısülük, "Halkına karşı zulmedenlerin destanlar yazdığının söyleyenlerin bu ülkede polisin işlediği suçları cezalandırılmamıştır.

Siyasal iktidarlar geçmişten günümüze kadar malesef polisi koruyup kollamaktadır." diye konuştu. Öte yandan kalabalık grup alkışlar eşliğinde Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin isimlerini sayarak sık sık "Burada" sloganları atarken, Ethem Sarısülük'ün vurulma anını canlandırmak için bazı eylemcilerin yere uzandığı görüldü. Mustafa Sarısülük de yere düşen adam eylemini yaparken kameralar tarafından görüntülendi. Bir kadın eylemci de TOMA önünde elinde "Katilini istiyoruz" yazılı bir dövizle durması kameralara yansıdı.
 
Eylemciler Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı yakınında Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenler için oturma eylemi gerçekleştiren bir grupla birleşerek eylemlerini sürdürdüler. "Katiller halka hesap verecek. Emek ve Demokratik Güçler" yazılı bir pankartı yere seren grup, Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin isimlerini tek tek saydıktan sonra, "AKP halka hesap verecek", "Katil polis Taksim'den defol" sloganları attı.

DHA