ETÜ, Ar-Ge laboratuvarı hizmete girdi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kimya ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinin Ar-Ge laboratuvarları törenle hizmete açıldı

ETÜ, Ar-Ge laboratuvarı hizmete girdi
11 Kasım 2014 Salı 16:27 tarihinde eklendi.

YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın kurdelasını birlikte kestiği laboratuvarların açılışına Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Bayram Şahin, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın ve MBG Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez’in yanı sıra çok sayıda akademik personel ve davetliler katıldı.
Maliyeti yaklaşık 900 bin TL olan Laboratuvarların açılışında, YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’ın sorularını yanıtlayan MBG Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Örtücü, ülke çapında araştırma yapan laboratuvarlardaki tüm imkânların burada da sağlandığına dikkat çekti. Tüm modern donanımların kullanılacağı ve biri Genetik, diğeri ise Moleküler Biyoloji alanında hizmet verecek olan laboratuvarların bir yıl gibi kısa bir sürede açılmasının önemli olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Serkan Örtücü, önümüzdeki süreçte ETÜ’ nün çalışmalarına hız vereceğini de sözlerine ekledi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez, geçtiğimiz yıl öğrenci laboratuvarlarının açılışı sırasında müjdesini vermiş oldukları dünya standartlarında bir araştırma laboratuvarının ETÜ bünyesinde hizmete girmiş olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Ayrıca Doç. Dr. Türkez, modern cihazlarla donatılmış olan bu laboratuvarların; moleküler genetik, doku kültürü ve kanser biyolojisi, moleküler mikrobiyoloji ve bitki biyoteknoloji alanlarındaki temel ve uygulamalı araştırmalara yönelik olarak kurulduğunu ve bu altyapı kullanılarak bilim dünyasında ETÜ’ nün, Erzurum’un ve Ülkemizin adını daha sık duyurmayı hedeflediklerini belirtti. Doç. Dr. Hasan Türkez ayrıca Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün bu yıl Yüksek lisans ve Doktora eğitimine başladığını belirtti. Bu bağlamda ileri araştırma laboratuvarının önemine dikkat çeken Türkez, hizmete giren bu laboratuvarlar sayesinde bilimsel çalışmaların yukarı yönlü bir ivme kazanacağının altını çizdi.


CİHAN