Euroleague Top 16'da 5. hafta maç programı

Turkish Airlines Euroleague Top 16’da 5. haftanın açılış maçında evinde BC Khimki’yi ağırlayacak olan Fenerbahçe Ülker, gruptaki ilk galibiyetini arıyor.

23 Ocak 2013 Çarşamba 19:02 tarihinde eklendi, 1.215 kez okundu.

 

 
Top 16’ya kötü bir başlangıç yapan temsilcilerimiz Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş, 5. haftada da F Grubu’ndaki ilk galibiyetleri için parkeye çıkacaklarken, Anadolu Efes ise E Grubu’ndaki zirve yarışını evinde ağırlayacağı Zalgiris Kaunas’ı devirerek sürdürmeye çalışacak.
 
F Grubu’nda yer alan ve şu ana kadar oynadığı 4 maçtan da mağlup ayrılan Fenerbahçe Ülker, TA Euroleague Top 16’nın 5. haftasının açılış maçında BC Khimki’yi ağırlayacak. Yarın saat 20.30’da Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanacak olan mücadele öncesinde iki takım, ilk turda da iki kez karşılaşmış ve bu mücadelelerden iki ekip de birer galibiyet çıkarmıştı. 
 
Top 16’da oynadığı 4 maçın 3’ünü kazanmasına rağmen deplasman maçlarında başarılı bir grafik ortaya koyamayan BC Khimki, bu sezon 8 dış saha maçında sadece 2 galibiyet elde edebildi. Seyircisinin de desteğiyle Top 16’daki ilk galibiyetini Rus ekibine karşı almak isteyen Fenerbahçe Ülker’de ise sol ayak bileğinden bir sakatlığı bulunan Ömer Onan’ın bu karşılaşmada oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. El parmağında küçük bir sakatlığı olan Romain Sato’nun ise BC Khimki karşısında forma giyebileceği öğrenildi.
 
Fenerbahçe Ülker’le aynı grupta yer alan ve Top 16’da henüz galibiyet elde edemeyen bir diğer temsilcimiz Beşiktaş ise 5. haftanın kapanış maçında deplasmanda Montepaschi Siena’ya konuk olacak ve mücadele 25 Ocak Cuma günü TSİ 21:45’te başlayacak. İlk turdaki 10 maçının sadece 5’ini kazanmasına rağmen Top 16’da önemli bir çıkış yakalayan, özellikle de Bobby Brown’ın başarılı performansıyla 4’te 4 yapan Siena ekibi, son olarak Brown’ın son saniye basketiyle Olympiacos deplasmanından da galip ayrılmıştı. 
 
Maç başına 86.6 sayı ile ligin en çok sayı atan takımı olan Montepaschi Siena’da Bobby Brown da 21.0 sayı ortalamasıyla ligin en skorer ismi. Zorlu rakibine karşı takımdan ayrı çalışan Tutku Açık ve 2 hafta parkelerden uzak kalacağı öğrenilen Muratcan Güler’den yoksun çıkacak olan Beşiktaş’ta Serhat Çetin ise yaşanılan krizin ardından affedilerek yeniden takımla birlikte çalışmalara başladı.25 Ocak Cuma günü Beşiktaş maçının öncesinde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Zalgiris Kaunas’ı konuk edecek olan Anadolu Efes ise saat 20:00’de başlayacak olan maçtan da galip gelerek E Grubu’nda üst sıralardaki yerini korumak istiyor. Top 16’nın namağlup takımlarından CSKA Moskova ve Real Madrid’in ardından grupta 3. sırada bulunan Lacivert-Beyazlılar, ilk turu 8 galibiyet- 2 mağlubiyetle kapatmasına rağmen, Top 16’da sadece 1 galibiyet elde edebilen Litvanya ekibini İstanbul’dan eli boş göndermek peşinde. İlk turda aynı grupta yer aldığı ve 2 maçta da mağlup olduğu rakibi karşısında hem rövanşı almak hem de 3 maçlık galibiyet serisini bozmak istemeyen Anadolu Efes’te başantrenör Oktay Mahmuti, “Top 16’da son üç maçımızı kazandıktan sonra seriyi devam ettirmek istiyoruz. Normal sezonda iki kez yenildiğimiz Zalgiris’i mağlup ederek aramızdaki iki galibiyet farkını üçe çıkarmak istiyoruz. Bunun için de seyircimizi yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
 
Top 16'da 5. haftanın detaylı programı ise şu şekilde;
 
Yarın
 
20.30 Fenerbahçe Ülker - BC Khimki MR
21.15 Caja Laboral - FC Barcelona Regal
21.30 Alba Berlin - Brose Baskets
21.45 Maccabi Electra - Olympiacos Piraeus
 
25 Ocak Cuma
 
18.00 CSKA Moskova - Unicaja Malaga
20.00 Anadolu Efes - Zalgiris Kaunas
21.00 Panathinaikos Athens - Real Madrid
21.45 Montepaschi Siena - Beşiktaş

CİHAN