Ev değil, uyuşturucu fabrikası

İzmir'in Buca ilçesinde, uyuşturucu hap imal edildiği belirlenen bir eve operasyon düzenlendi

Ev değil, uyuşturucu fabrikası
28 Mayıs 2013 Salı 09:59 tarihinde eklendi.

İzmir'in Buca ilçesinde, uyuşturucu hap imal edildiği belirlenen bir eve operasyon düzenlendi. Burada gözaltına alınan zanlıların, kimyevi maddeleri birleştirerek uyuşturucudan cinsel güç arttırıcı ve bonzaiye kadar haplar üretip sattığı ortaya çıktı.

Narkotik ekipleri, İzmir'de uyuşturucu madde üretildiği bilgisine ulaştı. Uyuşturucu hapları satan zanlılar üzerinden üreten kişinin kimliğini belirleyen ekipler, yaklaşık 6 ay süren takibin ardından operasyon düzenledi.

Evde bulunan uyuşturucu hapları üreten A.T. ve suç ortağı gözaltına alındı. Evdeki kimyevi maddelerle adeta laboratuvara dönüştürülmüş odalar, polisleri bile şaşkına çevirdi. Zanlı A.T.'nin, mutfakta deney tüpleri içinde ilk olarak kimyevi maddeleri birleştirdiği belirlendi. Ardından bu birleşimlerden isteğine göre çeşitli uyuşturucu imal ettiği saptandı. Bunları yine kendi elindeki aletlerle hap boyutuna getirip bağlantı kurduğu kişiler aracılığıyla piyasaya sürdüğü tespit edildi. Zanlının polise verdiği sözlü ifadede, uyuşturucu hap yapmayı kendi imkanlarıyla öğrendiğini ve kimyevi maddeleri de yine kendi belirlediği miktarlarda karıştırdığını söylediği öğrenildi.

Yakalanmamak için sık sık yer değiştirdiği belirlenen zanlının, en son iki ay önce Buca'da bir eve taşındığı saptandı. A.T. ile suç ortağı gözaltına alınırken evdeki malzemelere de incelenmek üzere el koyulduğu bildirildi.


CİHAN