Ev sahiplerini üzecek karar!

Yargıtay kirada evi olan ev sahiplerini üzecek bir karara imza attı. Bu karara göre evinizi boşaltmak zorunda kalabilirsiniz.

Ev sahiplerini üzecek karar!
28 Şubat 2013 Perşembe 10:06 tarihinde eklendi.

 

Yargıtay, kiracının aynı belediye sınırları içerisinde evinin olmasını tahliye nedeni saydı.Bu karara göre; kirada oturduğu evin bağlı bulunduğu belediye sınırları içerisinde evi olan kiracıların tahliyeleri gündeme gelebilecek
 
Habertürk'ün haberine göre Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği bir kararı görüşen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, tahliye davasında, tahliye kararı verilebilmesi için, 'varlığı ileri sürülen evin kiralananla aynı şehir veya belediye hudutları içinde olması, bu evin kiracı veya birlikte yaşadığı eşinin uhdesine kayıtlı bulunması, evin sıhhi ve sosyal bakımından kiracının ailesi, efradı ile oturabileceği vasıfta olması' şartını koştu. Bu 3 şartın birlikte mevcudiyeti halinde başka herhangi bir araştırma yapma zorunluluğu ve ihtara ihtiyaç olmadığını vurgulayan Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, bu şartların oluşması halinde kiracının tahliyesi yönünde karar verilmesi gerektiğine hükmetti.
 
EMSAL KABUL EDİLECEK
 
Yerel mahkemede görülen davada, davacının, kiracısının tahliyesi yönündeki talebinin haklı olduğunu vurgulayan Yargıtay, davalının sosyal ve ekonomik durumuna göre, bu taşınmazın oturulabilir nitelikte olduğunun tespit edildiğini belirterek, kiracının tahliyesine karar verilmesi gerektiğine hükmetti. Yerel mahkemenin verdiği kararı bozan Yargıtay 6. Hukuk Dairesi'nin kararı kesinleşirse, karar emsal kabul edilecek.
 
TAHLİYEYE GEREKÇE OLAN 3 ŞART
 
1- Kiracının oturduğu ev ile kendi evi aynı belediye hudutları içinde olmalı.
 
2- Bu evin kiracı veya birlikte yaşadığı eşinin uhdesinde kayıtlı olması.
 
3- Evin sıhhi ve sosyal bakımdan kiracının ailesi ile oturabileceği vasıfta olması.