"Evde oynamanın avantajından faydalanacağız"

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Chelsea'nın Chelsa Avrupa'nın en iyilerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Biz de evimizde oynamanın avantajından faydalanmalıyız." dedi.

Evde oynamanın avantajından faydalanacağız
25 Şubat 2014 Salı 18:44 tarihinde eklendi.

Şampiyonlar Ligi son 16 ilk maçında yarın Chelsea ile karşılaşacak Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, rakiplerinin her zaman bu organizasyonda mücadele ettiğini dile getirerek, "Daha önce Şampiyonlar Ligi kupasını da kazandılar. Biz de evde oynamanın avantajından faydalanmamız lazım." diye konuştu.

Türkiye'deki yabanıcı sınırlamasının yarın oluşturacakları kadroyu nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruya Mancini, "Türkiye'deki bu kuraldan hoşlanmıyorum. Bence sahada bir takımın yerli ya da yabancı bütün oyuncuları şans bulması gerekiyor. Yarın bir takım değişikliğe gitmemiz mümkün. Biz zaten iyi bir takımız." cevabını verdi.

Chelsea karşısına nasıl bir sistemle çıkacağı yönündeki soruya da Mancini, "Tüm sistemlerle bir maç çıkarılabilir. Burada önemli olan maça hangi mentalite ile çıktığınız. Yarın bütün sistemleri uygulayabiliriz." karşılığını verdi.

Chelsea Teknik Direktörü Mourinho'nun kendi takımıyla ilgili 'genç bir takımız' şeklindeki yorumuyla ilgili de İtalyan teknik adam, "Katılıyorum. Chelsea da bizim gibi genç bir takım. Ama Şampiyonlar Ligi'nin en önde takımlarından biri. Fantastik bir kadroları var. Bu tür maçları kazanmaya alışıklar." ifadelerini kullandı.

İngiliz gazetecinin, 'Bu tür maçlar teknik adamlar arasındaki savaş mıdır?' şeklindeki soruya da Mancini, "Bence yarınki maç iki takım ve iyi oyuncular arasında oynanacak. Şanslıyız ki Muorinho ve ben oynamıyoruz. Konsantre olmak zorundayız. Chelsea her an gol atabilir. Hedefimiz turu geçmek." cevabını verdi.

Drogba ve Sneijder'in eski teknik direktörlerine karşı oynayacak olmalarını da yorumlayan Mancini, şu ifadeleri kullandı:

"Bence Drogba Chelsea için çok önemliydi. Keza Sneijder de öyle. Yarın bizim için çok önemli. İki futbolcumuzun da çok iyi oynamasına ihtiyacımız var. Yarın Mourinho ile maçtan sonra yemeğe de çıkabilirler. Ama yarınki maçı kazanmak için düşman olmaları gerekecek."

"GERİ DÖNER MİYİM BİLMİYORUM"

Manchester City'de görev aldığı ve İngiltere'de yarım kalmış bir işi olup olmadığı konusunda bir soruya ise tecrübeli teknik adam, "Şu anda buradayım, İstanbul'dayım ve takımımdayım mutluyum. Galatasaray Türkiye'nin en iyi takımı. Manchester'de yaptıklarımdan da gururluyum. Geri döner miyim bilmiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.


CİHAN