Evdeki Malzemelerle Doğal Yüz Bakımı

İyi temizlenmiş bir cilt;yüz bakımının temel kuralıdır. Temiz olmayan bir cilt; hassaslaşarak dış etkenlere karşı dayanıksız hale gelir.

Evdeki Malzemelerle Doğal Yüz Bakımı
20 Şubat 2017 Pazartesi 19:18 tarihinde eklendi, 1.604 kez okundu.

İyi temizlenmiş bir cilt;yüz bakımının temel kuralıdır. Temiz olmayan bir cilt; hassaslaşarak dış etkenlere karşı dayanıksız hale gelir. Bugün pek çok kozmetik firması; cildi temizlemek ve parlak bir görünüme kavuşturmak için ürün yelpazesini her geçen gün genişletse de; sağlıkla ışıldayan bir cilt için kimyasal içerikli ürünlerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

 

Kişilerin sağlıklı bir cilt için; paraben, glüten, toksin madde ya da sentetik koku gibi kimyasalları içeren ürünler yerine; bitki, meyve ve çiçeklerden elde edilen organik cilt bakım ürünlerini (doğal yüz maskeleri, doğal peelingvb.) tercih etmeleri gerekir. Çünkü doğal ürünlerle yapılan cilt bakımı; cildin ihtiyacı olan doğal yağları ve nemi korurken aynı zamanda ileride ortaya çıkabilecek pek çok hastalığın da önüne geçer.

 

Bazen cilt bakımı yapmak için bir markete ya da bir kozmetik dükkanına gitmeye vaktimiz olmayabilir. Böyle durumlarda mutfağa gidip buzdolabını şöyle bir gözden geçirmek faydalı olacaktır. Zira; her evde bulunabilecek malzemelerle ciltte mucizeler yaratmak mümkün.

 

Biz de bu yazımızda; evde doğal cilt bakımı yapmak için kullanabileceğiniz 3 farklı malzemeyi paylaşmak istedik…

 

Limon Suyu


 

Sitrik asit içeriği ile, akne oluşumuna neden olan bakterilerin önüne geçen limon suyu; siyah nokta ve akne izlerini hafifletmek için doğal bir çözüm yolu. Bal ile birlikte cilde uygulandığında etkili bir doğal cilt bakımıürününe dönüşen limon, kırışıklık giderici ve cildi gerginleştirici özelliğe de sahip.

 

Tuz


 

Magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum başta olmak üzere pek çok minerali bünyesinde barındıran tuz; gözenekleri derinlemesine temizleyerek cilde ihtiyacı olan nemi kazandırır. Yarım bardak tuzun; zeytinyağı ya da bal ile karıştırılmasıyla elde edilen karışım, cilde nazik dairesel hareketlerle uygulanmalıdır.

 

Süt


 

Özellikle yağlı bir cilde sahip olan kişilerin cilt bakım rutinlerinden eksik etmemesi gereken soğuk süt; doğal bir temizleyici görevi görür. İçeriğindeki laktik asit ile gözeneklerde biriken fazla yağı alan süt; kırışıklıkları azaltarak ölü cilt hücrelerini temizler. Yüz bakımı için doğal bir çözüm olan süt, maskelere eklenebileceği gibi ılık havlu ya da pamuk yardımıyla ciltte de bekletilebilir.
 

https://www.ailemicinsaglik.com/