Evden 10 ton çöp çıktı !

Gaziantep'te 5 çocuk annesi Firdevs Ceylan'ın (60) yaklaşık üç yıldır yaşadığı evden 10 ton çöp çıkarıldı. Elektriği, suyu olmayan evde yalnız başına yaşayan ve komşuların verdiği yemekle karnını doyuran kadının evi Belediye ekipleri tarafından temizlendi

02 Eylül 2009 Çarşamba 12:19 tarihinde eklendi.

Gaziantep'te 5 çocuk annesi Firdevs Ceylan'ın (60) yaklaşık üç yıldır yaşadığı evden 10 ton çöp çıkarıldı. Elektriği, suyu olmayan evde yalnız başına yaşayan ve komşuların verdiği yemekle karnını doyuran kadının evi Belediye ekipleri tarafından temizlendi.

Bostancı Mahallesi Mektep Sokak 16 numaralı evde yaklaşık 3 yıldır yalnız yaşayan Firdevs Ceylan, çevreden ne bulduysa evinde topladı. Tam bir çöp yığını haline gelen evden gelen kokular üzerine komşuları Şahinbey Belediyesi'ne şikayette bulundu. Belediye zabıta ve temizlik ekipleri birkaç kez eve gelmelerine rağmen yaşlı kadın kapıyı açmayınca geri döndüler. Gelen yoğun şikayetler üzerine zabıta ekipleri, Valilik'ten resmi yazı alarak dün bir kez daha eve gittiler. Kapıyı açtıran ve içeri giren ekipler, gördükleri manzara karşısında şoke oldular. Yaşlı kadını evin dışına çıkaran zabıta ve temizlik görevlileri, iki katlı evden yaklaşık 10 ton çöpü traktörlerle taşıdılar.

5 çocuk annesi Firdevs Ceylan ise, çocuklarının hiç birinin kendisine bakmadığını, mecburen bu evde yaşamak zorunda kaldığını ifade ederek, "İki çocuğumu okuttum, öğretmen oldular. Bir çocuğum elektrik teknisyeni, birisi gazetecilik yapıyordu emekli oldu. Birisi baklavacılık yapıyor. Ama hiç birisi dönüp yüzüme bile bakmıyorlar. Ben komşuların verdikleri yemeklerle yaşıyorum. Bu eve geleli 3 yıl oldu, daha bir çocuğum gelip kapımı dahi çalmadı" dedi.

Bu arada Firdevs Ceylan'ın komşuları ise, yaşlı kadının evinden dışarı çıkmadığını, yemek verecekleri zaman kapıyı hafif aralayarak yemeği alıp tekrar kapıyı kapattığını vurgulayarak, "Yazık bu kadına. Çocukları sahip çıkmıyorsa devlet sahip çıksın" dediler.