Evin çatı katıdan mumya çıktı

Almanya'da bir apartmanın çatı katında bulunan mumyanın sırrı çözülemedi. Mumya bir diş doktoru baba ile 10 yaşındaki oğlunun çatı katını temizlediği sırada bir sandığın içinde bulundu.

Evin çatı katıdan mumya çıktı
04 Eylül 2013 Çarşamba 18:54 tarihinde eklendi, 1.781 kez okundu.

Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Diepholz kentinde bulunan mumyanın üzerinde yapılan ilk incelemelerde beze sarılmış kemiklerin gerçek olduğu ortaya çıktı. Diepholz’da tomografisi çekilen mumyalanmış cesedin göz yuvasında da bir ok tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen Verden Savcılığı, bir taraftan mumyalanmış kişinin nasıl öldüğünü tespit etmek için otopsi sonuçlarını beklerken, diğer yandan cesedin kime ait olduğunu, ne zaman, nerede ve nasıl mumyalandığını araştırmak için soruşturma başlattı.

Mumyalanma sırasında kullanılan materyallerin 20. yüzyıla ait olduğu tahmin ediliyor. 149 cm boyunda olduğu tahmin edilen cesedin cinsiyeti henüz kesin olarak tespit edilemezken, cesedin genç bir kişiye ait olabileceği üzerinde duruluyor.

Mumyanın sırrı çözülene kadar bilgi vermek istemeyen yetkililer ayrıca cesedi mumyalayan ya da ölüme sebep olan kişinin hayatta olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor.


CİHAN