Evin Esen neden öldü?

İstanbul Sağlık Müdürlüğünce, sanatçı Evin Esen'in ölümüne ilişkin iddiaların değerlendirildiği bildirildi.

Evin Esen neden öldü?
19 Ocak 2012 Perşembe 18:09 tarihinde eklendi, 25.120 kez okundu.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında "sanatçı Evin Esen için hastanenin yoğun bakım yatağı dolu olduğu için 2,5 saat yoğun bakım yatağı olan hastane arandığı" şeklinde haberler yer aldığı belirtilerek, konunun değerlendirildiği bildirildi. 
    
Sanatçı Evin Esen'in dün saat 19.00 civarında Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 
    
"2-3 gündür süren konuşma bozukluğu, nefes darlığı, bilinç bozukluğu şikayetiyle hasta yakınları tarafından getirilen sanatçıda, yapılan ilk muayenede solunum ve dolaşım yetersizliğine bağlı olarak ileri derecede morarmanın olduğu ve nabzının çok yavaş attığı görüldü. Hastanede iki kere kalbi duran hastaya yaklaşık bir saat müdahale edildikten sonra hastanenin yoğun bakım servisi dolu olduğu için görevli hekim tarafından saat 20.03'te Anadolu yakası 112 Komuta Kontrol Merkezi aranarak yoğun bakım ihtiyacı olan hasta için uygun bir hastaneye sevki istenmiştir. 
    
112 Komuta Kontrol Merkezi kayıtlarında hasta için saat 20.05'te bir özel hastanenin yoğun bakım ünitesi ayarlandığı ve nakil için Kadıköy 3 No'lu Acil Yardım İstasyon ekibinin saat 20.21'de vakaya çıkış yaptığı belirtilmiştir. Sağlık ekibi saat 20.29'da Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne varmış ve hasta saat 20.55'te Pendik'te bulunan özel hastaneye nakledilmiştir. Nakil esnasında da kardiyak arrest (Kalp durması) olan hasta için saat 20.54'te özel hastaneye mavi kod bildirilmiş olup, önceden hazırlıkların yapılması sağlanmıştır." 
    
Açıklamada, sanatçı Evin Esen'in vefatından duyulan üzüntü belirtilerek, yakınlarına ve sevdiklerine baş sağlığı dilendi.