Evine kepçeyle çıkarıldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan ve tedavisi için evinden belediyeye ait bir kepçeyle balkondan alınarak hastaneye götürülen obez kadın, 2.5 ay sonra Bolu’dan obez ambulansıyla getirildiği evine yine iş makinesi yardımıyla çıkarıldı.

Evine kepçeyle çıkarıldı
08 Ekim 2011 Cumartesi 10:25 tarihinde eklendi.

 

Alanya Devlet Hastanesi’ne 21 Temmuz’da 307 kilogram ağırlığında getirilen Naciye Erdemir (47), Antalya ve Bolu’daki hastanelerde gerçekleştirilen tedavisinin ardından taburcu edildi. Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’nden karayolu kullanılarak obez ambulansıyla Alanya’nın Çıplaklı beldesindeki evine getirilen kadın, özel vinç sistemi bulunan ambulanstan sedyeyle indirilerek iş makinesine yatırıldı. İki katlı müstakil evin balkonuna iş makinesi yardımıyla çıkarılan kadın, sağlık görevlileri ile yakınları tarafından taşınarak odasındaki yatağına yatırıldı.
 
Naciye Erdemir’in tedavisi hakkında bilgi veren Alanya Sağlık Grup Başkanı Abdullah Yağdır, hastanın Antalya ve Bolu’da yaklaşık 2 ay süren tedavisinin ardından 60 kilo verdiğini söyledi. Yağdır, hastanın tedavisine evinde aile hekimi tarafından devam edileceğini kaydetti.
 
Tedavisi evinde sürecek
 
Hastanın 7 Ağustos’ta Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlayan ve bir ay süren tedavisinin ardından hava ambulansıyla Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiğini hatırlatan Yağdır, şunları söyledi: "Bolu’da da bir ay tedavi gören hastamız Alanya’daki evine getirildi.
 
Tedavi süreci aşırı derece şişmanlığa bağlı olarak hayati tehlike taşımaktaydı.
 
Hastanın hareketsizlik nedeniyle ayaklarında ileri derecede lenf ödemi adı verilen şişmeler vardı. Bu sebepten dolayı hasta, kan pıhtılaşması ve beraberinde damar rahatsızlığı riski taşımaktaydı. Akciğerde sıvı toplaması mevcuttu. Vücutta yaygın enfeksiyon bulunmaktaydı. Hastanın sürekli yatar vaziyette kalması nedeniyle cilt enfeksiyonu da vardı. Bolu’daki hastanede hastamızın kalp ve iç organları, vücut sistemi, hem görüntüleme hem de kan tahlili yapılarak incelendi.
 
Tansiyon değerleri kontrol altına alındı. Vücudun tedaviye olumlu tepki göstermesi sonucu taburcu edildi." Erdemir’in aile hekimi kontrolü altında günde 13 ilaç alacağını dile getiren Yağdır, cilt yaralarının da düzenli olarak pansuman edileceğini kaydetti.
 
Bolu 112 Sağlık Merkezi Memuru Nurettin Yılmaz da, Bolu’daki hastaneden saat 11.00’da yola çıktıklarını ve karayolundan yaklaşık 10 saat süren yolculuğunun ardından hastayı evine ulaştıklarını ifade etti.
 
Naciye Ermedir ise kendisini eskiye oranla daha iyi hissettiğini söyledi.
 
Yakınları tarafından 21 Temmuz’da iş makinesi yardımıyla evinden çıkarılarak Alanya Devlet Hastanesi’ne getirilen 307 kilogram ağırlığındaki kadın, Sağlık Bakanlığı tarafından 7 Ağustos’ta obez ambulansıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiş, yaklaşık bir ay süren tedavisinin ardından ambulans helikopterle Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülmüştü.rildiği kaydedildi.