Evinin eşyalarını kendisi yapıyor

Muş'un Sungu beldesinde yaşayan 70 yaşındaki Fahrettin Kar, hem kendinin, hem de çocuklarının evindeki tüm ahşap eşyaları kendi yapıyor.

Evinin eşyalarını kendisi yapıyor
25 Ekim 2014 Cumartesi 10:51 tarihinde eklendi.
Asıl mesleği duvar ustalığı olan Fahrettin Kar, evinin bahçesine küçük bir mobilya atölyesi kurdu. Yaptığı mobilyalarda çivi kullanmamaya özen gösteren Kar, önce kendi evinin ihtiyacı olan masa, sandalye, yatak, büfe, sehpa, vestiyeri yaptı. Daha sonra evlendirdiği 6 çocuğunun mobilyalarını tamamlayan Fahrettin Kar, "Evin bahçesinde kendime göre bir atölye kurdum. Boş zamanlarımı orada değerlendiriyorum. Tahtadan ürünler yapıyorum. Evlatlarımın mobilyalarını İstanbul'a, Bursa'ya gönderdim. Komşuların da benzer ihtiyaçlarını maliyetine karşılıyorum. Şimdi sıra torunlara geldi. Bugüne kadar ailece mobilyaya para vermedik" diye konuştu.
 
Fahrettin ustanın eşi Nazime Kar, "Beyim çalışmayı çok seviyor. Sabahtan akşama kadar tahtaları işlemekle zamanını geçiriyor. Bundan da çok mutlu oluyor" dedi.
 
Fahrettin Kar'ın yeğeni Rahmi Kar ise "Amcam çok çalışkan yerinde duramaz hep çalışır. Bir motif gördüğünde hemen eline bir tahta alır ve onu yapmaya başlar. Çok zeki televizyonda tahtadan yapılan bir eşya görsün, onun aynısını yapar. Tahtaya şekil vermeyi çok seviyor" diye konuştu.