Evlerinde öldürülen çiftin katilleri 4 yıldır bulanamadı

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'nde, 4 yıl önce evlerinde boğazları kesilerek öldürülen Sibel-Sabri Akkoç çifti cinayetinin üzerindeki sır perdesi, hala kaldırılamadı.

Evlerinde öldürülen çiftin katilleri 4 yıldır bulanamadı
01 Ekim 2016 Cumartesi 12:18 tarihinde eklendi.
Son olarak cinayeti soruşturan savcının FETÖ'den görevden alınmasının, İlçe Jandarma Komutanı'nın ise ihraç edilmesinin, cinayetinin akıbetini daha da belirsiz hale getirdiğini söyleyen öldürülen Sibel Akkoç'un annesi Saadet Gediz, cinayetin aydınlatılması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazacağını ve Adalet Bakanlığı'na gideceğini dile getirdi. 
 
Kırsal Hamzabeyli Mahallesi'ndeki kahvehanesini 19 Şubat 2012'de, açmaya giden Mehmet Aydemir (45), Fidanlık Sokak'tan geçerken, komşusu Sabri Akkoç'u (44) evinin kapısının önünde kanlar içinde hareketsiz yatarken gördü. Akkoç'un yanına giden Aydemir, boğazının kesildiğini fark edince, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Akkoç'un öldüğünü belirledi. Eve giren jandarmalar, mutfak kapısı önünde çiftçi Sabri Akkoç'un eşi Sibel Akkoç'un (41) da boğazı kesilmiş cesediyle karşılaştı. 
 
Evin penceresinde bulunan parmak izinden yola çıkan jandarma ekipleri, olay günü bir fabrikanın güvenlik kamerasından Hamzabeyli'ye girip çıktığı belirlenen yüzü poşuyla kapatılmış bir kişinin eşkalini belirmek için çalışma başlattı. Mahallede yaşayan çok sayıda kişinin parmak izi alındı. Ancak geçen zamana rağmen çifte cinayetin üzerindeki sır perdesi kaldırılamadı. 
 
SAVCI İLE YÜZBAŞI'YA FETÖ'DEN İŞLEM
 
Çifte cinayet, aradan geçen zamana rağmen aydınlatılamadı. Herhangi bir gelişme olmazken, aksine cinayete bakan Savcı Mehmet Kaya, FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldı. Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Salı ise, FETÖ soruşturması kapsamında görevden ihraç edildi.
 
"TAM CİNAYET ÇÖZÜLECEK DERKEN"
 
Hacıhaliller Mahallesi'nde tek katlı evde yalnız oturan Sibel Akkoç'un annesi Saadet Gediz, cinayetin üzerinden geçen yıllara karşın katilin bulunmaması eleştirdi. Acılı anne Gediz, "FETÖ operasyonlarından önce bana verilen bilgilerde, 'Cinayet çözülmek üzere. Katili tespit ettik. Sadece delillendirme işi kaldı' denilmişti. Tam cinayet çözülecek, içimdeki yangına su serpilecek derken, 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı ve davaya bakan savcı görevden alındı ilçe jandarma komutanı ihraç edildi. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Tek umudum davayı alan yeni savcının veya ilçe jandarma komutanını cinayeti hızlı bir şekilde çözmesi. Geçen her gün yaramı daha da büyütüyor" diye konuştu. 
 
CUMHURBAŞKANINA MEKTUP YAZACAK
 
Saadet Gediz, cinayetin işlendiği dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e cinayetin çözülmesi konusunda bir mektup yazdığını, ancak bir sonuç alamadığını ifade etti. Son çare olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da mektup yazacağını söyleyen Gediz, "Benim kızımın hayatı bu kadar ucuz mu? Artık yeter! Dayanacak gücüm kalmadı. 67 yaşında sakinleştirici haplarla evde duruyorum. Kulağım telefonda, gözüm ise hep kapıda. Bir haber gelecek mi, 'Katili bulduk' diyecekler mi diye bekliyorum. Benim bu bekleyişime bir son versinler. Şimdi son umudum olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazacağım. İnanıyorum ki sayın Cumhurbaşkanımızdan bana bir cevap gelecek. Bu acım dinecek. Ayrıca önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı'na gideceğim. Yeter ki cinayet çözülsün. Eğer hala bir çözüm olmazsa Ankara'ya gidip Cumhurbaşkanlığı'nın kapısının önüne oturacağım" diye konuştu. 
 
Acılı anne Gediz son olarak, çifte cinayet davasını ele alan yeni bakan savcı ile ilçe jandarma komutanına seslenerek, "Sayın savcımız ile sayın komutanımızın bana müjdeli haber vereceğine inanıyorum" dedi.