Evlerine tüneller sayesinde girebiliyorlar

KONYA'nın Hadim İlçesi'nde kar kalınlığının 3 metreyi aşmasıyla yollar kapandı. Bazı kişiler, evlerine kar içinde açtıkları tünelden girip çıkıyor.

Evlerine tüneller sayesinde girebiliyorlar
16 Ocak 2017 Pazartesi 20:20 tarihinde eklendi.
Konya il merkezine 128 kilometre uzaklıktaki Toros Dağları'nın doğu kısmında Taşeli Platosu'nun tepeleri arasındaki dar vadiler üzerinde kurulu Hadim İlçesi'nde kar kalınlığı yer yer 3 metreyi aştı. Yoğun kar nedeniylede yaklaşık 13 bin nüfusa sahip ilçede günlük hayat durma noktasına geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Hadim Belediyesi ekipleri, kapanan yolları ulaşıma açmak çalışmasını sürdürüyor. Ancak kar bazı evleri kaplamış durumda. Bu nedenle de bazı kişiler, kardan kapanan evlerine açtıkları tünelden girip çıkıyor. Bazıları da evlerine çatıdan girmek zorunda kalıyor. Evleri ve balkonları karla kaplı olanlardan bazıları da karın üstünde çay keyfi yaparak, kışın güzelliğinin tadını çıkarıyor.
 
KONYA'nın Taşkent İlçesi'nde, kar kalınlığı yaklaşık 5 metreye kadar ulaşırken, karla mücadele ekiplerinin araçları adeta karda kayboluyor. 
 
Konya kent merkezine 135 kilometre uzaklıktaki Orta Toros Dağları'nda Taşeli Platosu'nda bulunan yaklaşık 6500 nüfuslu Taşkent İlçesi, yoğun kara teslim oldu. 1620 rakıma sahip, Akdeniz sahiline 100 kilometre uzaklıktaki Taşkent'te karın yüksekliği yer yer 4 metreye ulaştı, bazı kesimlerde 5 metreyi aştı. Taşkent'i, Ermenek ve Alanya ilçelerine bağlayan karayolları ise kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri de iş makineleriyle, yolların açılması için çalışmasını sürdürüyor. Karın yüksekliği nedeniyle iş makineleri adeta görünmez oluyor.