Evrim öyküsü sergiyle anlatıldı

The Story of Evolution/Evrimin Öyküsü sergisi İzmir Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Evrim öyküsü sergiyle anlatıldı
20 Şubat 2013 Çarşamba 21:20 tarihinde eklendi, 1.651 kez okundu.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve Düşünbil Dergisi tarafından hazırlanan The Story of Evolution/Evrimin Öyküsü sergisi İzmir Sanat Galerisi'nde açıldı.

19'uncu yüzyıldan bu yana tartışılan evrim konusuna cesur bir yaklaşım olan sergide 13 şematik anlatımdan oluşan görsel sunum büyük ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde açılan serginin danışmanlığını Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cemal Ün, Paleoantropoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Serdar Mayda ve Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri üstlendi. Düşünbil Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Olcay Yılmaz'ın gerçekleştirdiği açılışa Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve Düşünbil okurları katıldı.
 
Charles Darwin'in evrim teorisini hem bilimsel boyutuyla hem de kolay anlaşılır bir dille gözler önüne serildiğini anlatan Düşünbil Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Olcay Yılmaz, "Canlılığın bilimsel verilerini göz önünde bulundurarak evrim sergisini açtık. Amacımız bu süreci bilimsel bilgiler ışığında en iyi şekilde anlatabilmek" dedi.

DHA