Eximbank, İstanbul'a taşınıyor

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Genel Müdürlüğü ağustos ayının sonunda İstanbul'a taşıyacaklarını belirterek, bunun için Ümraniye'de bir yer kiraladıklarını açıkladı.

Eximbank, İstanbula taşınıyor
03 Mart 2012 Cumartesi 12:07 tarihinde eklendi, 1.131 kez okundu.

Hayrettin Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bankanın temel amacının ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması ve girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ile yurt dışında faaliyet gösteren müteahhit ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazandırılması olduğunu söyledi.
    
Hayrettin Kaplan, geçen yıl ihracatçıya 6,7 milyar dolar civarında kredi kullandırdıklarını ve 5,8 milyar dolar civarında sigorta desteği verdiklerini belirten Kaplan, ''Bu yıl çok büyük hedefimiz var. Bu yılki hedefimiz yaklaşık 21 milyar dolar. Bunu kredilerde çok rahat gerçekleştireceğiz. Sigortada da ciddi bir şekilde çalışıyoruz, orada da önemli ölçüde hedefimizi tutturacağız'' dedi.
    
 -İstanbul'a taşınma-

    
 Hayrettin Kaplan, Türk Eximbank Genel Müdürlüğü'nün sonbaharda İstanbul'a taşınacağını da bildirdi.
    
Kaplan, ''Ümraniye'de zaten bir iş merkezi gelişti. Oradan bir yer kiraladık. Ağustos sonunda oraya taşınıyoruz'' dedi.