"EXPO için çalışacağız"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, EXPO oylamasının 27 Kasım'da yapılacağını hatırlatarak, "O güne kadar yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

EXPO için çalışacağız
07 Ekim 2013 Pazartesi 19:11 tarihinde eklendi.

Bize düşen ülkemiz adına ve İzmir adına, sağlık alanında yapılacakları yaptık. Eksikleri tamamlayarak kendi vicdanı sorumluluğumuzu, oy kullanacakların sorumluluğuna aktarmak içindir. Bu anlamda geçtiğimiz süreçte de yoğun çalışmalar yapıldı. Çalışmalar son ana kadar devam edecek. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler." ifadelerini kullandı.

'Türkiye'de her yıl yaklaşık olarak 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğu' açıklamasını da değerlendiren Müezzinoğlu, 2002 yılından bu yana sağlık alanındaki politikaların teşhis-tanı ve tedavi tespitinde önemli rol oynadığını belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "2002 yılı rakamlarına baktığımız zaman bizim ülke insanınız yılda hekime müracaat sayısı 3,1'di. Bugün ise 8,2. Yani üç misli hekimle buluşma imkanı oldu. Yeşil kartlıların, sosyal sigortalıların pozisyonunu biliyorsunuz.

Dolayısı ile sorunlar yaşanıyordu. 75 milyon insanımızın tamamını sağlığa ulaşmada ki engellerini kaldırdık. Teknik donanımı açısından da 10 yıl öncesini geçtik. Teşhis imkanlarını da arttı. 10 yıl öncesinin koşulları ile devam etseydik, bugüne gelemezdik." diye konuştu.


CİHAN