EXPO kanalizasyon hat çalışmaları başladı

EXPO 2016 Antalya alanının atık suyunu Lara Arıtma Tesisi’ne taşıyacak kanalizasyon hat çalışmaları başladı.

EXPO kanalizasyon hat çalışmaları başladı
01 Ekim 2014 Çarşamba 12:56 tarihinde eklendi.

Aksu ilçesinin ihtiyacına da cevap verecek şekilde planlandığı belirtilen kanalizasyon çalışmalarının 2015 yılı ikinci yarısında bitirileceği açıklandı.

Konuyla ilgili EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre fuar alanının batı bölgesine kurulan pompa istasyonundan başlayacak 14 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattı, Aksu Çayı boyunca giderek, Lara Arıtma Merkezi’ne ulaşacak. Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ile birlikte yürütülen çalışmalarda, hat boyunca 800 ile bin 400 milimetre arasında değişen çapta borular kullanılacak. Hat, Aksu ilçesinin de ana kanalizasyon hattı olacak.

EXPO’ların aynı zamanda birer bölgesel kalkınma projesi olduğunu belirten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, "EXPO 2016 Antalya ülkemize, Antalya’ya ve Aksu ilçesine değer katacak ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak. Yapılan kanalizasyon hattı da, sadece EXPO alanının değil, uzun yıllar Aksu İlçesi’nin kanalizasyon ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı." dedi. 


CİHAN