EXPO rüzgârı Berlin’de esecek

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Almanya'nın başşehri Berlin'nde düzenlenecek 47. Uluslararası Turizm Fuarı (ITB Berlin)’nda EXPO tanıtımı yapacak.

EXPO rüzgârı Berlinde esecek
05 Mart 2013 Salı 14:11 tarihinde eklendi.

 

 Dünya turizmcilerinin 6-10 Mart 2013 arasında buluşacağı fuarda ETİK, EXPO 2020 aday şehri İzmir’in tanıtımı için faaliyetlerde bulunacak.
 
187 ülke, 10 bin 644 katılımcı, 113 bin turizm profesyoneli ve 60 bin tatilci ziyaretiyle 94 ülkeden 7 bin gazetecinin katılımıyla dünyanın en fazla ziyaret edilen turizm fuarı olma unvanını elinde tutan ITB Berlin'deki dev buluşmaya ETİK, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve heyeti, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte katılacak. ETİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Berlin'deki etkinlikte turizmin nabzının attığını, trendlerin ve yeniliklerin sergilendiğini, bunun yanısıra fuarın Türkiye’ye 2013’te gelecek turist sayısının artmasında büyük rol oynayacağını belirtti. İşler, “Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 15,82'sine tekabül eden Almanya pazarında beş gün sürecek fuar boyunca EXPO 2020’yi kazanacak aday şehrin belli olacağı Kasım 2013 öncesi İzmir’i temsil edeceğiz. İzmir, bu fuarda tek yürek olup hedefe kilitlenmiş durumda. Bu kadar yoğun ilginin olduğu bir sektörde başarı, biz istemesek de gelecektir. Turizmciler, kentin kanaat önderlerini daha çok yanlarında hissettikçe başarıyı yakalaması kaçınılmaz olur.“ dedi. Türkiye'yi tercih eden milletler sıralamasında 5 milyon 28 bin 745 kişiyle ilk sırada bulunan Almanların, 2012 senesini yüzde 4,19'luk artışla kapattığını belirten Mehmet İşler, bu veriler ışığında 2013 sezonunda da Alman pazarında artış beklenmesinin normal olduğunu söyledi.

CİHAN