Eylemci kadının kafasına kalas düştü

Halkevci Kadınların “Eşitiz, biz varız" sloganıyla yürüyüşü sırasında Yeşim Özdemir isimli eylemci kadının başına yüksekten bir kalas düştü. Özdemir, hastaneye kaldırıldı.

Eylemci kadının kafasına kalas düştü
01 Şubat 2015 Pazar 15:54 tarihinde eklendi.
Halkevci Kadınlar, “Eşitiz, biz varız" sloganıyla Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması öncesi grubun meydana yürüdüğü esnada Yeşim Özdemir isimli kadının başına yüksekten bir kalas düştü. Grubun gerisinde kalan Özdemir'in kafasını tuttuğunu gören arkadaşları, Özdemir'i hastaneye götürdü. Kalasın düşmesine neyin yol açtığı bilinmiyor. 
 
“KADINLARIN BEDENLERİNİ VE EMEKLERİNİ DENETİM ALTINA ALARAK DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYOR"
“Eşitiz, biz varız! Kadın düşmanı saltanatınızı yıkacağız" yazılı pankart açıp, “Eşitiz, biz varız, isyandayız", “Yaşasın kadın dayanışması" şeklinde sloganlar atan yaklaşık 50 Halkevci Kadın basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Hande Yanar, taciz, tecavüz, şiddet ve gerici saldırılarla kadınların hayatlarının kuşatıldığını belirterek, “Yıllarca kadın mücadelesiyle elde edilen kazanımlara göz diken AKP, toplumsal yaşamı kadınların bedenlerini ve emeklerini denetim altına alarak dönüştürmeyi hedefliyor. AKP doğrudan kendisinin yönettiği sözde kadın örgütleriyle 'eşitlik yok adalet var' diyor" şeklinde konuştu.
 
“NASIL DOĞUM YAPACAĞIMIZA KARIŞTILAR"
AK Parti iktidarının sorgulamayan bir toplum yaratmak için öncelikle kadınları hedef aldığını belirten Yanar, “Onlar 'Eşit değilsiniz! Dedikçe kadınların karar hakkı elinden alınıyor. Kaç çocuk doğuracağımızdan nasıl doğum yapacağımıza, ne giyeceğimizden kimle, nerede, nasıl yaşayacağımıza kadar karıştılar. 'Doğum kontrol ihanettir', 'Kürtaj cinayettir', 'Hamile kadın sokağa çıkmaz' daha onlarca söz karşısında gün geçtikçe biriken bir öfke duyuyoruz. AKP 'Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı'nı açıkladı. Bu açıklama yasal bir basit düzenleme değil. Kadın emeği sömürüsüne dayanan kadının düzenli, güvenceli işler yerine anneliğe ve ev kadınlığına hapseden, düşük ücretli sermaye çalışanı yapan bu program köle düzenini hayata geçirmenin önemli bir adımı" diye konuştu.
 
DÜŞEN KALASI GÖSTERDİLER
Basın açıklamasının ardından eylem öncesi yaşanan olaya ilişkin olay yerinde inceleme yapacaklarını ifade eden kadınlar, Yeşim Özdemir'in kafasına düştüğünü belirttikleri kalası da kameralara gösterdiler.