Eylemle başlayan aşk nikah masasına taşındı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 8 ay önce Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir eylemde tanışıp, evlenme kararı alan Mehmet Levent Öncel (52) ile Şükriye Akengin yine aynı meydanda nikah masasına oturdu. Yakın dostlarının katılımıyla kıyılan nikahın ardından çift, düğünlerini de aynı meydanda yapacaklarını söyledi.

Eylemle başlayan aşk nikah masasına taşındı
01 Nisan 2015 Çarşamba 19:50 tarihinde eklendi.
Bodrum'da Eğitim-Sen'in geçen Ağustos ayında düzenlediği Birleşik Haziran Hareketi'nin destek verdiği Belediye Meydanı'ndaki eylemlerde emekli turizmci Mehmet Levent Öncel (52), Fen Bilgisi öğretmeni Şükriye Akengin ile tanıştı. Çiftin, burada başlayan arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. Geçen 13 Şubat'ta evlilik kararı alan çiftin nikahı da bugün tanıştıkları Cumhuriyet Meydanı'nda kıyıldı. Gelinin şahitliğini Hasan Hüseyin Şengül, damadın şahitliğini ise Avukat Onursal Özbek ayptı. Evlendirme memuru Aysun Öncel'in kıydığı nikaha çiftin ailesi ve yakın arkadaşları katıldı. Çift nikah kıyılana kadar el ele oturdu. Nikah memurunun "Şükrüye Akengin'i eş olarak kabul ediyor musunuz?" sorusuna Öncel, "Bu soruya 1 Nisan şakası gibi değil ama, kesinlikle 'evet' diyorum. Ömür boyu bir onunla bir yastıkta kocayacağım" diye karşılık verdi.
 
Gönlünün sultanına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Öncel, "Meydanlarda tanıştık ve aşık olduk. Evlilik teklifini de bir eylem sonrasında sürpriz bir şekilde yapmıştım. Bizi tanıştıran bu meydan, bu kez de evliliğimize şahit oldu. Dostlarımızın ve ailelerimizin katılımıyla bugün yine Belediye Meydanı'nda bir aradayız. Yazın da akrabalarımızın da katılımıyla yine Bodrum Belediye Meydanı'nda düğün yapacağız" dedi. Nikahın kıyılmasının ardından törene katılan herkes, meydanda bu kez eylem için değil hatıra fotoğrafı çektirmek için bir araya geldi.