Eyüp'te korkutan yangın

İstanbul Eyüp’te henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü çıkan yangın üç gecekonduyu küle çevirdi.

Eyüpte korkutan yangın
11 Nisan 2013 Perşembe 19:38 tarihinde eklendi, 1.129 kez okundu.

 

Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. İtfaiye ekiplerinin gecekondulardan çıkardığı tüpler ‘Ya patlasalardı’ sorusunu akıllara getirdi.
 
Esentepe Mahallesi Maçka Sokak’ta bugün saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı bir gecekonduda yangın çıktı. Alevlerin birden yükseldiği gecekonduda yangın yan taraftaki diğer gecekondulara da sıçradı. Büyük bölümü ahşaptan oluşan 3 gecekondu alev alev yandı.
 
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane ilçelerinden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan üç gecekonduyu güçlükle söndürdü. Yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken adeta facianın da eşiğinden dönüldü. Kullanılamaz hale gelen gecekondulardan itfaiye ekiplerinin çıkardığı tüpler ‘‘ya patlasalardı’’ sorusunu akıllara getirdi.
 
Tüm müdahalelere rağmen üç gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bu sırada bazı vatandaşlar alevler içinde kalan gecekonduları cep telefonlarına çekti. 
 
Yangının neden çıktığını bilmediklerini ifade eden çevre sakinleri 3 evin kullanılamaz hale geldiğini ve olayda ölen ya da yaralanın bulunmadığını kaydetti.

CİHAN