'Ezan sesi'nde ikinci perde

Film Arası dergisine verdiği röportajla tartışmaların odağına oturan Yılmaz Erdoğan’ın ‘ezan tartışması’ hem yazılı hem de sosyal medyada devam ediyor.

Ezan sesinde ikinci perde
10 Mayıs 2012 Perşembe 09:36 tarihinde eklendi.

 

Sanatçı önceki gün Twitter ’da, “Barıştırmak için söylenen küstürmek için kullanılmaz. Manşetlerle meramı sertleştirmek iyi niyetlilik olmaz. Beş sayfalık röportajın üç cümlesiyle kanaat geliştirilmez. Kızgınlığın hiçbir türü sükunet getirmez. Düşünce özgürlüğü uygulanır, sadece talep edilmez” demişti. 
 
Dün de gazeteci Ertuğrul Özkök ve Cüneyt Özdemir tartışmayla ilgili bir yazı kaleme aldı. Köşesinde Erdoğan’a, “Organize İşler’i çekerken, ezan sesi koydun da itiraz eden mi oldu?” şeklinde bir sorı yönelten Özkök, ‘mahalle’ istedi diye filmlere ezan kotası koymaya kalkmayı doğru bulmadığını ifade etti. 
 
Radikal yazarı Cüneyt Özdemir ise Erdoğan’ın ‘entel linç mangalarının’ önüne atıldığını söylerken, sosyal medyada ve haber sitelerin okuyucu köşelerinde Erdoğan’a yönelik bazı yorumları şu sözlerle eleştirdi:

“Dün buralarda Yılmaz Erdoğan’ın dönekliğinden girip AK Parti yalakalığından çıkıyorlardı. Neyse ki entel linç mangalarının bu tür konulardan kelime hazinesi daha da zayıf. O yüzden din ile ilgili her konuyu AK Parti ’ye bağlamaktan öteye çok da geçemiyorlar.”