Ezan sesini duyunca nikah tazelediler

Slovenya'da tanışıp evlenen Bosnalı 5 Türk çift, festival için geldikleri Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Küçükköy Beldesi'nde ezan sesinden etkilenip, dini nikah kıydırdı.

Ezan sesini duyunca nikah tazelediler
26 Eylül 2013 Perşembe 20:17 tarihinde eklendi.
Küçükköy Belde Belediyesi tarafından 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 4. Küçükköy-Sarımsaklı Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne Slovenya'dan katılan 5 forklorcu çift, duydukları ezandan etkilenip, nikah tazeledi. Aslen Bosna-Hersekli olup, yıllar önce çalışmak için Slovenya'ya giden Türk asıllı 10 kişinin hayatları bu ülkede kesişti.

Bu ülkedeki Liliyon (Zambak) adlı uluslararası arkadaşlık ve dostluk kulübüne katılan 5'i kadın 10 kişi tanışıp, resmi nikahla hayatlarını birleştirdi. İso-Yasmina Ribanoviç, Fikret-Şefika Kalfak, Mirsad-Reziya Ljuijankiç, Nail-Samila Colic ve Huso-Meliha Murseloviç çiftleri, Slovenya'daki Lilan Foklor Grubu ile Küçükköy Sarımsaklı'da düzenlenen Uluslararası Forklor Festivali'ne konuk olarak katıldı.

Sarımsaklı'da kaldıkları dört gün boyunca kaldıkları otelin yakınındaki Yunus Emre Camisi'nden gelen ezan sesini beş vakit dinleyen Müslüman 5 çift, çok etkilendi. Bosnalı beş çift, caminin imamı Muhammet Küçük'ten kenilerine dini nikah kıymasını istedi. Yaşları 40 ile 55 arasında değişen ve çocukları da olduğu öğrenilen beş çifte camide nikah kıyıldı. Nikaha Sarımsaklı'da festival için hazır bulunan halkoyunları ekipleri de katıldı. Çiftlere, imam Küçük tarafından baklava ikram edildi.
 
Evlenen çiftlerden Fikret Kalfak, "Hepimiz, Bosna-Hersek doğumlu, Türk asıllıyız. Festival boyunca Sarımsaklı'da Rüya Gibi günler geçirdik. Özellikle, sabah saatlerinde Slovenya'da duyamadığımız ezan sesinden inanılmaz etkinlendik. Dört gün boyunca beş vakit ezanı huşu içinde dinledik.

Sonra aslında yıllarca Allah katında evli olmadığımızı düşündük ve bir Müslüman olarak bu eksikliğimizi gidermek istedik. Bu yüzden de cami yetkilileriden bize dini nikah kıymasını istedik. Bizi kırmayıp, bu mutluluğumuza ortak oldular. Artık, gerçek birer aile olmanın derin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

DHA