'Ezel'den kafa karıştıran final

Atv'nin fenomen dizisi 'Ezel'in final bölümünde, senaristler seyirciyi şaşkına çevirdi

21 Haziran 2011 Salı 09:54 tarihinde eklendi, 2.216 kez okundu.

Sezonun iddialı dizilerinden 'Ezel', final bölümüyle izleyenlerine veda etti ama dizinin senaristleri final sahnesindeki muamma ile izleyenlerin aklında soru işaretleri bıraktı.
 
Cengiz'in uçurumdan düşmesi üzerine öldüğü düşünülürken, Ezel de Eyşan'ın ölümüyle intihar etmeye karar verdi ve Ramiz Dayı'nın verdiği yüzükteki zehri içti. Ancak Can'ın büyüyüp babasını bulmaya gitmesi ve son sahne izleyicileri adeta ters köşeye yatırdı.
 
Final sahnesinde büyüyüp genç bir delikanlı olan Can, babasını bulmak için deniz fenerine gitti ancak Can'a kapıyı kimin açtığı sorusuna net bir cevap verilmedi. Kapının eşiğinde kafasını kaşıyan bir adamın silüetiyle biten dizi, ardında koca bir soru işareti bıraktı.
 
Sosyal medyada hararetli bir tartışma yaratan final sahnesindeki silüetin Ezel mi Cengiz mi olduğu dizinin fanları arasında farklı cevaplar bulurken, sahneyi hayali bir 'alternatif final' olarak değerlendirenler de oldu. Can'ın göründüğü sahnede Ramiz Dayı'nın sesinden "Benim anlattığım hikaye çoktan bitti, sonrasında yaşananlar hiç olmadı" demesi bu ihtimali de geçerli kılarken, kapıyı açan kişinin Ezel olduğu yönündeki yorumlar daha öne çıktı.