Ezeli rekabette 327. randevu

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, yarın yapacakları Spor Toto Süper Lig derbisiyle birlikte 327. kez karşı karşıya gelecek.

Ezeli rekabette 327. randevu
19 Kasım 2011 Cumartesi 11:44 tarihinde eklendi.

 

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 87 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 326 maçın 113'ünü Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazanırken, 108 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.
 
Sarı-kırmızılıların toplam 456 golüne, siyah-beyazlılar 433 golle karşılık verdi.
 
-Ligde de Galatasaray önde-
 
Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 104 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.
 
Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 104 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 36, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 38 maçta da eşitliği bozamazken, "Cim Bom"un 123 golüne, "Kara Kartallar" 110 golle karşılık verdi.
 
İki takım arasında geçen sezon yapılan lig maçlarını Beşiktaş, Ali Sami Yen Stadı'na veda derbisinde 2-1, Fiyapı İnönü Stadı'nda ise 2-0'lık sonuçlarla kazandı.
 
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın yapılacak sezonun ikinci derbisi öncesi Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, Galatasaray'da ise Tomas Ujfalusi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
 
Sezon başından bu yana 3'er sarı kartı bulunan bu futbolcular derbide de sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek.
 
Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor, Galatasaray ise kendi evinde Sivasspor ile karşılaşacak.
 
-Penaltı kokusu var-
 
Beşiktaş ile Galatasaray arasında son 15 lig maçında hakemler toplam 10 kez penaltı kararı verdi.
 
Ezeli rakipler arasında ligdeki son 15 maçtan 6'sında penaltı golleri sonuçlar üzerinde belirleyici etki yaparken, Galatasaray 2 penaltı atışından yararlanamadı.
 
Bu arada, ligde bu sezon lehine en çok penaltı kararı verilen takım 3 kezle Galatasaray olurken, sarı-kırmızılı ekip bunlardan 3'ünü de Selçuk İnan, Melo ve Baros ile gole çevirdi. Beşiktaş ise 2 kez Simao ile penaltıdan fileleri havalandırdı.
 
-Terim ilk peşinde-
 
Beşiktaş ile Galatasaray arasında yarın Fiyapı İnönü Stadı'nda yapılacak derbi maç, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim için ayrı bir önem taşıyor.
 
Galatasaray'ın başında 3. dönemindeki ilk derbi maçına çıkacak olan tecrübeli teknik adamın lig maçlarında şimdiye dek Beşiktaş'a karşı İnönü Stadı'nda galibiyeti bulunmuyor.
 
"Cim Bom"un başında ulusal ve uluslararası birçok başarıya ve ilke imza atan Fatih Terim, henüz Dolmabahçe'de ezeli rakip Beşiktaş'a karşı lig galibiyeti göremedi. Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Beşiktaş ile İnönü Stadı'nda yaptığı 6 lig maçından 2'sini yitirdi, 4'ünde berabere kaldı, hiç galip gelemedi.
 
-İnönü Stadı'nda galibiyet gören Galatasaraylılar-
 
Derbide Galatasaray'ı ağırlayacak Beşiktaş, ezeli rakibine karşı son yıllarda kendi evinde çok zor yeniliyor. Siyah-beyazlılar, Galatasaray'a karşı ligde son 15 sezonda İnönü Stadı'nda sadece 1 kez maç kaybetti.
 
Galatasaray'ın mevcut kadrosunda, sarı-kırmızılı formayla Beşiktaş'a karşı İnönü Stadı'nda lig galibiyeti gören sadece 3 futbolcu yer alıyor.
 
Sabri Sarıoğlu, Ayhan Akman, Aydın Yılmaz, Aykut Erçetin ve Emre Çolak, söz konusu tek galibiyetin alındığı 2005-2006 sezonundaki kadroda da bulunurken, bunlardan Sabri, 7 Mayıs 2006 tarihindeki maçta ilk 11'de forma giydi, Aydın sonradan oyuna dahil oldu, Aykut ise yedek kaleci olarak kulübede bekledi. Ayhan ve Emre Çolak ise maç kadrosuna giremedi.
 
-Galatasaraylıların tribünü kadın ve çocuklara-
 
Beşiktaş Kulübü, "4 Büyükler" arasındaki maçlarda stada konuk takım taraftarının alınmaması ortak kararı sonrası, Galatasaray ile yarın oynanacak derbi maçında sarı-kırmızılı taraftarların alınmayacağı bölümü kadın ve çocuk taraftarlara tahsis etti.
 
Kulüpten yapılan açıklamada, 4 büyük kulübün kendi aralarında oynadığı maçlara konuk takım seyircisinin alınmaması kararı sonrasında, Galatasaray derbisinde sarı-kırmızılı taraftarlar için daha önceden ayrılan tribünün, yönetim kurulunun aldığı kararla, daha fazla sayıda kadın ve çocuk taraftarın maça gelebilmesi amacıyla onlara tahsis edildiği bildirildi.
 
Eski açık tribündeki söz konusu bölüm 1600 koltuk kapasiteli.
 
-Beşiktaş'a milli maç araları yaramıyor-
 
A Milli Takım'ın Hırvatistan ile yaptığı EURO 2012 elemeleri play-off maçları nedeniyle lige verilen aranın ardından oynanacak derbi, Beşiktaşlıları endişelendiriyor.
 
Siyah-beyazlılar bu sezon milli maçların ardından oynadığı 2 lig maçını da yitirdi.
 
A Milli Takım'ın EURO 2012 elemelerinde 2 ve 6 Eylül'de Kazakistan ve Avusturya ile yaptığı maçlarından ardından başlayan Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Eskişehirspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş, 7 ve 11 Ekim'de Almanya ve Azerbaycan sınavları sonrasında da kendi evinde Kayserispor'a 2-0 mağlup oldu.