Fabre, Akdeniz Akademisi için İzmir'e geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fransa'da bulunan Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi (MuCEM)'nin kurucularından Thierry Fabre'yi İzmirlilerle buluşturacak

Fabre, Akdeniz Akademisi için İzmire geliyor
22 Eylül 2014 Pazartesi 12:03 tarihinde eklendi.

İzmir Akdeniz Akademisi, “Tarih ve Kültür Söyleşileri” kapsamında, "Akdeniz; Kültür ve Gelecek" konulu bir söyleşi düzenleyecek. Uluslararası İlişkiler Direktörü ve yazar Fabre'nin katılacağı söyleşide, kültür ve sanat alanındaki işbirliği olanakları değerlendirilecek. Fabre, hem Akdeniz kültür havzasındaki hem de MuCEM'deki deneyimlerini İzmirlilere aktaracak. 25 Eylül 2014 Perşembe günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 18.00’de başlayacak söyleşinin moderatörlüğünü, İzmir Akdeniz Akademisi Kültür Sanat Koordinatörü Doç. Dr. Serhan Ada üstlenecek.

Thierry Fabre, Marsilya’da, “İbn Rüşd Buluşmaları: Akdeniz’i İki Yakadan Düşünmek” etkinliklerini düzenleyerek, Akdeniz Beşeri Bilimlerevi’nin Avrupa-Akdeniz Bölgesi sorumluluğunu üstlendi. Yazar ve araştırmacı olan, "Traversees" (Geçilmişler) ve "Eloge de la Pensee di Midi (Güney Düşüne Övgü)" adlı iki kitabı bulunan Fabre'nin yönetiminde, 10 kitaplık “Akdeniz Temsilleri” dizisi ve 30 sayılık "La Pensee di Midi" (Güney Düşü) dergisi yayınlandı. Akdeniz araştırmaları çerçevesinde “Firavun Ramses2” ağının yöneticiliğini de üstlenen Fabre, kuruluşundan bu yana MuCEM'in içinde yer alıyor. Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi'nin merkezinde, Akdeniz'deki farklı medeniyetlere odaklanmış bir sergi alanı var. MuCEM, aynı zamanda Akdeniz'deki kültür aktörleri ve uzmanlar için yeni ilişkilerin ve projelerin geliştirildiği bir merkez niteliği de taşıyor. 


CİHAN