Fabregas yuvaya döndü

Arsenal, oyuncusu Fabregas'ın resmen Barcelona'ya transfer olduğunu açıkladı. Fabregas, altyapısından yetiştiği Barcelona'ya 8 yıl aradan sonra tekrar dönmüş oldu

Fabregas yuvaya döndü
15 Ağustos 2011 Pazartesi 08:34 tarihinde eklendi, 1.008 kez okundu.

 

Barcelona altyapısından yetişen ve 16 yaşındayken Arsenal'e transfer olan Cesc Fabregas, 8 yıl aradan sonra Katalan kulübüne geri döndü.
 
Arsenal ile Barcelona kulüpleri uzun süren görüşmelerin ardından anlaşmaya vardı. Resmi açıklamalar gece geç saatlerde yapıldı. Transferin gerçekleşmesindeki en önemli etken, Fabregas'ın Barcelona'ya gitmek istemesi oldu.
 
Arsenal Menajeri Arsene Wenger, "Açıkcası Fabregas'ın ayrılmasını istemiyorduk. Ancak yetiştiği kulübe dönme isteğini anlıyorum. Bu yüzden Barcelona'nın teklifini kabul ettik. Fabergas'a Arsenal'e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz ve kariyerinde başarılar diliyoruz" sözleriyle yaşananları özetledi.
 
İki kulüp de Fabregas'ın bonservis ücretiyle ilgili açıklama yapmazken, Barcelona'nın bu transfer için 30 milyon sterlin civarında bir rakam ödeyeceği ifade ediliyor. Bugün sağlık kontrolünden geçecek Fabregas, daha sonra altyapsından yetiştiği Barcelona ile sözleşme imzalayacak.

NTVSPOR