Fabrika yangını 10 saat sonra kontrol altında

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde, karton rulo ve kumaş üretimi yapan atölyelerin yer aldığı fabrikada saat 03.30 sıralarında çıkan yangın, 10 saat sonra itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Fabrika yangını 10 saat sonra kontrol altında
26 Ocak 2013 Cumartesi 16:28 tarihinde eklendi, 1.067 kez okundu.

 

Çorlu İlçesi'ne bağlı Vakıflar Köyü mevkiinde bulunan Sunteks karton rulo atölyesinin bulunduğu fabrikada sabaha karşı çıkan yangın, kısa sürede aynı binada bulunan kumaş üretimi yapan Şitap tekstil atölyesine sıçrayarak tüm fabrikayı sardı. Yaklaşık 10 itfaiye aracı ile 50 itfaiye erinin müdahale ettiği yangın, saat 13.30 sıralarında kontrol altına alındı.
 
Çorlu Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürü Faruk Yücel, çıkan yangınla ilgili olarak soğutma çalışmalarına başlandığını söyledi. Yücel, "Gece saat 03.30 sıralarında çıkan yangın yapılan çalışmalar neticesinde kontrol altına alındı. Yangınla ilgili olarak ekiplerimiz şuanda soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangının kesin çıkış nedeni ile ilgili olarak şimdilik bir şey söylemek doğru değil, yapılacak olan incelemenin ardından belli olacak" dedi.
 
Gece işçi çalıştırmayan fabrikada can kaybı ve yaralanan olmazken, yangının kül ettiği 2 atölyede büyük maddi hasar meydana geldi. 

DHA