Fabrikayı boşaltan FETÖ'cülere gözaltı

OSMANİYE Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir çelik imalathanesine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, 5 kişi fabrikadaki

Fabrikayı boşaltan FETÖcülere gözaltı
26 Temmuz 2016 Salı 12:53 tarihinde eklendi.
OSMANİYE Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir çelik imalathanesine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, 5 kişi fabrikadaki malzemeleri Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) kaynak sağlamak için kullanabilecekleri değerlendirilerek gözaltına alındı.
 
Dün saat 20.00 sıralarında Toprakkale İlçesi'ndeki OSB'de faaliyet gösteren bir çelik imalat fabrikasından malzemelerin kaçırıldığı yönünde Jandarma 156 hattına gelen ihbar üzerine çalışma başlatıldı. Fabrika yetkilisi M.Ö.'nün yaklaşık 2 ay önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığı ve halen cezaevinde olduğu saptanırken, fabrikadaki malzemelerin de başka bir yere taşınmakta olduğu belirlendi.
 
İncelenen kantar fişlerinde 22- 24 Temmuz 2016 tarihleri arasında yoğun bir şekilde malzeme ve araç çıkışının olduğu, fabrika içerisinde üretimin tamamen durdurulduğu, bütün hammaddenin de başka bir yere taşındığını saptandı.
 
Cumhuriyet Savcısının talimatıyla fabrikanın İdari İşler Müdürü M.S. (52), imalat ve sevk sorumlusu M.E. (34) ile güvenlik görevlileri K.T. (25), F.E. (47) ve A.D. (38) gözaltına alındı.