Facebook, Bono'yu ihya edecek

Dünyaca ünlü U2 grubunun solisti Bono, sahip olduğu Facebook hissesi sayesinde dünyanın en zengin rock yıldızı olacak.

Facebook, Bonoyu ihya edecek
18 Mayıs 2012 Cuma 09:47 tarihinde eklendi.

 

Bono'nun ortakları arasında olduğu yatırım fonu Elevation Partners'ın bugün itibariyle 1.5 milyar doları geçtiği tahmin edilen Facebook hissesi ile dünyanın en zengin rock yıldızı olan efsanevi İngiliz müzik topluluğu The Beatles'ın üyelerinden Paul McChartney'in bu ünvanını elinden alması bekleniyor.
 
104 MİLYARLIK FACE BANA 14 DOLAR DEĞER BİÇTİ
 
8 yılda tüm dünya elele verdik, güncellemelerimizle, albümlerimizle, arkadaş listelerimizle, 'beğen'ilerimizle, 104 milyar dolarlık bir sosyal ağ yarattık. Kullanıcı sayısı 900 milyonu aşan Facebook bana '5 yıllık hesabın ancak 14 dolar eder" dedi.
 
900 milyonu aşan kullanıcı sayısı ve 104 milyar doları bulan piyasa değeriyle bugün teknoloji dünyasının en büyük halka arzına imza atacak olan Facebook için "değerim" 14 dolar çıktı. 2004 yılının şubat ayında Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook'un piyasa değeri 8 yılda 100 milyar doları aşarken, ABD merkezli online gizlilik ve mahremiyet şirketi Abine, Facebook açısından kullanıcılarının ne kadarlık bir değere sahip olduğunu ölçmek için  "Val-You Calculator" adlı bir uygulama geliştirdi. https://goprivate.abine.com adresinden ulaşılabilen uygulamada yer alan 7 soruya verdiğim cevaplar sonucunda geçen yıl 3.7 milyar dolar gelir ve 1 milyar dolar net kâr açıklayan dünyanın en büyük sosyal ağı için Facebook hesabımın değeri 14 dolar çıktı. Habertürk Gazetesi Ekonomi  Servisi'nde Facebook hesabı olanların ortalama değeri de 4 dolar ile 16 dolar arasında değişti.
 
ABD'Lİ VE KANADALI EN DEĞERLİSİ
 
Kullanıcılara, nerede yaşadığı, arkadaş sayısı, yıllık maaşının ne olduğu, ne sıklıkta 'like' (beğen) tuşuna bastığı gibi sorular soran uygulama, yanıtlara göre Facebook kullanıcısının değerini hesaplıyor. Buna göre Facebook açısından Asyalı bir kullanıcı ile Avrupalı bir kullanıcı arasında 5 dolarlık bir fark ortaya çıkarken, Facebook  açısından en değerli kullanıcı (dolayısıyla reklam getirisi en yüksek görülen kullanıcı bilgisi) ABD ve Kanadalılar. Sadece yaşadığınız yeri ABD veya Kanada olarak değiştirmek, 14 dolarlık değerinizi tek kalemde 39 dolara  çıkarıyor.
 
PROFİLİMİZ 1800 $
Wall Street Journal'ın analizindeyse sosyal ağın finansal verileri ve sahip olduğu kişisel verileri incelenmiş ve her kişinin Facebook için 81 dolar ettiği belirtilmişti. Facebook'taki her arkadaşımız 0.62 dolar ve profil sayfamız bin 800 dolar ediyor. Şirket sayfalarının değeri ise 3.1 milyon doları buluyor.
 
TÜRKİYE 7. SIRAYA GERİLEDİ
 
Facebook'ta en çok hesabı olan ülkeler sıralamasında 4. sıraya kadar çıkan Türkiye, son verilere göre 30.6 milyonluk kullanıcı sayısı ile ABD, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Meksike va İngiltere'nin ardından 7. sıraya geriledi. Kullanıcı başına piyasa değeri 115 dolar olan Facebok'ta Türk kullanıcıların toplam piyasa değeri (104 milyar dolarlık değere Türkiye'nin katkısı) 3.5 milyar doları aşıyor.