Facebook Hesap Kapatma ve Silme Nasıl Yapılır

Facebook Hesap Kapatma sorgusu 2004 yılından bu yana hayatımıza girmiş olan ve aktif kullanıcı sayısı oldukça fazla olan Facebook web sitesi ile arama motorlarının gündemine düştü.

Facebook Hesap Kapatma ve Silme Nasıl Yapılır
29 Temmuz 2016 Cuma 01:42 tarihinde eklendi, 2.375 kez okundu.

Facebook Hesap Kapatma sorgusu 2004 yılından bu yana hayatımıza girmiş olan ve aktif kullanıcı sayısı oldukça fazla olan Facebook web sitesi ile arama motorlarının gündemine düştü.

Facebooksitesi ile ekstra bir ücret ödemeden yalnızca internet paketiniz dahilinde mesaj yazabilir, arama yapabilir veya görüntülü görüşme yaparak arkadaşlarınızla irtibat halinde olabilirsiniz. Facebook sayfanızda aradığınız ve istediğiniz birçok bilgiye ulaşmak toplumumuzu ve özelliklede genç nesli asosyal bir yaşam tarzına sürüklemiştir.

Arkadaşlarıyla mesajlaşan, sesli arama ve görüntülü arama yapabilen, konum atabilen, resim ve videoları görebilen kullanıcılar, dışarıya çıkma ihtiyacı duymamaktadır.

Bazen sırf bu yüzden ya da hesabınızın başkaları tarafından ele geçmesiyle sizden habersiz, sizi rahatsız edici paylaşımlarda bulunduğundan Facebook Hesap Kapatmayöntemine başvurmak isteyebilirsiniz. Facebook hesabınızı kapatmak, silmek yada dondurmak sadece sizin elinizdedir. Bir başkası hesabınızı silemez yada kapatamaz.
 

Facebook Hesap Kapatma Birkaç Adımda Tamalanıyor
 

Bunun için yapmanız gereken, masaüstü veya dizüstü bilgisayardan Facebook hesabınıza giriş yapıp, hesap silme bağlantısına tıklayıp, ekranda ‘Hesap Sil' başlıklı bir sayfa açılacak, sayfada yazılı olan uyarıyı dikkatlice okuyup, Hesap Sil butonuna tıklayın.

Eğer masaüstü veya dizüstü bilgisayarınız yok ise, mobil cihazlar için Facebook Silmeişlemi için yapmanız gereken, internet tarayıcısını başlattıktan sonra, cep telefonunuzun seçenekler bölümünden “Masaüstü Sitesi İste” yazısını tıklayıp, Facebook.com adresine kullanıcı adı ve şifresini girerek, yukarıda yazan “Facebook Hesap Silme” linkine tıklayıp açılan sayfaları onaylayarak Facebook  silme işlemini başlatabilirsiniz.

Bu işlemlerden önce kurucusu olduğunuz sayfaları devredip ya da kapatmanız ve hesap silme işleminden sonra 14 gün içerisinde hesabınıza asla giriş yapmamanız gerekiyor. Bunları sırasıyla başarılı bir şekilde yaparsanız, işleminiz başarıya ulaşmış olur. Facebook hesabınızı silme talimatı verdiğinizde 14 gün hesabınıza giriş yapmamalısınız. Giriş yaparsanız hesap silme işlemi iptal olacaktır. Bu 14 gün çok zorlu geçebiliyor. Bu gibi durumlarda da neler yapabileceğinizi anlatan yazıyı yukarıdaki bağlantılarda verdiğimiz site içinde bulabilirsiniz.

Site içinde yine kafanıza takılabilecek olan soruları sorabilir ve yanıtlarını hızlı şekilde alabilirsiniz.