Facebook Reklam Verme Seçenekleri

Günümüz teknoloji çağında değişen her şey gibi artık reklam sektörü de son birkaç yıl içinde hızlıca gelişmiş ve sunulan internet dünyasını hem de sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmaktadır.

Facebook Reklam Verme Seçenekleri
09 Eylül 2016 Cuma 14:28 tarihinde eklendi, 1.891 kez okundu.

Günümüz teknoloji çağında değişen her şey gibi artık reklam sektörü de son birkaç yıl içinde hızlıca gelişmiş ve sunulan internet dünyasını hem de sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmaktadır. Bu sosyal medya organlarından biri facebooktur. Facebook dünyanın her yerinde kullanılabilen, milyarlarca üyesi olan bir sosyal arkadaşlık platformudur. Bu platform arkadaş bulmayı sağladığı gibi birçok markaya, şirkete, iş dünyasında yeni dâhil olan bireylerin işlerini ilerletmesinde ise reklam kolaylığı sunmaktadır.

 

 Facebook'a nasıl reklam verilir?
 

  Bunun birinci adımı facebook reklam verme sayfasına girmektir. Burda reklam verme amacını seçmelisiniz. İkinci adım olarak; Reklamını yapmak istediğiniz şeyi yazın veya açılır menüden seçin. Örneğin, reklam verme amacı olarak İnternet Sitesine Tıklamaları seçerseniz, insanların gitmesini istediğiniz internet adresini girmeniz gerekir. üçüncü adım ise; Devama tıklayın. Siparişinizi vermeden önce Sayfanızın, işletmenizin, internet sitenizin veya etkinliğinizin reklamını yapmayı seçebilir ve ardından reklamınızın hedef kitlesini, bütçesini, tercih edilecek resimleri ve metinleri girmeniz gerekecektir.
 

  Sayfanızın gönderilerini öne çıkarmak için reklam verme amacı olarak Sayfa Gönderisiyle Etkileşim'i seçerseniz, reklam oluşturma esnasında son gönderilerinizden seçim yapabilirsiniz. Reklamı eski bir gönderiniz için oluşturmak isterseniz, gönderiyi Sayfanızdan öne çıkararak anında reklamla popüler hale getirebilirsiniz.
 

 Bu aşamalardan sonra facebook'da reklamınız verilmeye başlanacaktır. Tabi daha çok kitleye ulaşabilmeniz için verilen reklamın içeriğine, hedef kitlesine dikkat etmek gerekir.
 

 Facebook reklam da bütçe nasıl ayarlanr?
 

  Vereceğiniz reklamın maliyetini kendiniz belirleyebilmektedir. Seçilen ülke ve para biriminden sonra reklam için ne kadar ödeme yapmak istiyorsanız miktarı girişi yapmalısınız. Miktar ne kadar çok reklamın dönmesi de o kadar uzun olur. Yalnız bütün bu hususların yanı sıra reklam verirken hedef kitlenizi oluşturmak için, konum, cinsiyet, yaş vb. özellikleri de seçmeniz reklamın için gerekli etmenler olacaklardır. Bütün bu aşamalardan sonra siz de sosyal medya üzerinden reklamı dönen biri olacaksınız.

 

  Artık teknolojiyle iç içe olan dünyamızda teknolojinin her imkânından faydalanmak gerekmektedir. Kolayca ulaşılan, gezmeden yerinizde klavye başında istediğiniz ürüne sahip olmanızı sağlayan internet dünyasında, facebook reklamları sunmaktadır. Böylece gerek müşteri gerekse de reklam veren kişi olarak siz de facebook'un bu imkânından faydalanabilirsiniz.