Facebook'ta fuhuş tuzağı

Urla ilçesinde, sosyal paylaşım sitelerinden ulaştıkları ve Türkiye'ye gelmelerini sağladıkları yabancı kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen 17 kişi ile 15 yabancı uyruklu kadın gözaltına alındı.

Facebookta fuhuş tuzağı
26 Mart 2012 Pazartesi 11:44 tarihinde eklendi, 1.586 kez okundu.

 

Urla'daki bazı otel ve pansiyonlarda fuhuş yapıldığı şikayeti üzerine çalışma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon yaptı. Operasyonda, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen şahsın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı, fuhşa zorlandıkları öne sürülen Rusya, Moldova, Tacikistan ve Kırgızistan uyruklu 15 kadın da yakalandı. 
   
 İzleme sırasında delil amaçlı gizli kamera çekimleri yapan polisin, ayrıca kendilerini müşteri gibi tanıtarak da şebeke üyeleriyle irtibat sağladığı öğrenildi. 
   
 Şebeke üyelerinin, internetteki sosyal paylaşım siteleri üzerinden ulaştıkları kadınlarla arkadaşlık kurdukları, farklı bahanelerle Türkiye'ye gelmelerini sağladıkları, pasaportlarına el konulan kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddia edildi. 
     
Şebeke üyeleri arasında yer alan bir kişinin, yurt dışından gelmesini sağladığı kadının, oğluyla evlenmesine rağmen kadını fuhşa zorlamaya devam ettiği de öne sürüldü. Operasyon sonrası durumu öğrenen A.Y'nin, babasından ve şebeke üyelerinden şikayetçi olduğu öğrenildi. 
     
''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'', ''fuhşa teşvik ve aracılık yapmak'' suçlamalarıyla gözaltına alınan 17 kişinin sorgularının sürdüğü, işlemlerin ardından İzmir Adliyesi'ne gönderilecekleri belirtildi. 
     
Zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen kadınlardan 13'ü ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.