Facebook’un şaşırtan gizlilik politikası

Facebook, kendini temize çıkarmak için gizlilik politikasını sık sık yeniden düzenliyor. Fakat tüm bu iyi niyetine rağmen araya birkaç sinsi madde de eklemeyi ihmal etmiyor.

Facebookun şaşırtan gizlilik politikası
27 Mart 2012 Salı 22:16 tarihinde eklendi, 1.368 kez okundu.

Facebook kullanıcıları, bilgilerinin Facebook tarafından, haberleri olmadan kullanılmasından şüphe ederken, yeni politika güncellemesi sayesinde Facebook, üye olmayan fakat siteye giren kişilerin de verilerini saklayabilecek. Facebook, üye olmasa bile Facebook sitesine giren kullanıcıların, kişisel verilerinin devredilmesine ve A.B.D’de işlenmesine izin vermelerini istiyor. Fakat üye olmayan kişilerin bu koşullara nasıl izin verecekleri de açıkça belirtilmiyor.
 

Facebook sözcüsü Barry Schnitt şunları söylüyor: Facebook, sosyal bir platform. Yani hepimizin platformu. Uygulamaların bize daha iyi hizmet vermesini sağlayabilmek için verilere ihtiyacımız var. Eğer bundan memnun değilseniz, uygulamaların ayarlarını düzeltebilir, bazı uygulamaları engelleyebilir ya da tüm platformu kapatabilirsiniz.
 

Değişen şartlardan çok ilginç bir tanesi ise, Facebook kullanıcıları’nın Book (Kitap) kelimesinin telif hakkının Facebook’a ait olduğunu kabul etmesinin gerekmesi…