Faciadan dönülmüş!

Kağıthane'de meydana gelen toprak kayması günün aydınlanmasıyla olayın büyüklüğü ortaya çıktı.

Faciadan dönülmüş!
15 Şubat 2014 Cumartesi 12:39 tarihinde eklendi, 2.099 kez okundu.

Beton blokların patladığı görülürken, kentsel dönüşüm sebebiyle inşa edilen bloklar heyelandan birkaç metre farkla kurtuldu. Toprak kaymasının 5-10 metre daha ilerlemesi halinde büyük bir facianın yaşanabileceği belirtildi.

Olay dün akşam 19.30 sıralarında Seyrantepe İbrahimkaraoğlanoğlu Caddesi üzerinde bulunan Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü arazisinde meydana geldi. Eğimli araziye çekilen beton perde akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sonucu Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü binasında eğilme ve hasar meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu konutlar için yıkılan gecekonduların bulunduğu bölgede meydana gelen heyelanda, herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Ancak, çok sayıda malzeme ile birlikte bir tanker de toprağın arasına karıştı. Çökme nedeniyle cadde üzerindeki kaldırımlarda da çatlaklar oluştu. Yeni yapılan konutlar heyelandan kıl payı kurtuldu. Kayan toprak ve beton parçaları yeni yapılan konutlara birkaç metreye kadar yaklaştı.

Yeni konutların yapılacağı alan için yapılan beton perdenin yıkıldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Döndü Aslan, 3-4 günden beri demirlerin çatırdadığını söyledi. Yağmur yağarken bir kişinin bile kendilerine yardıma gelmediğini dile getiren Aslan, “Burada 50-100 kişi oturuyor. Bizim binada hasar yok ama korkuyoruz. Evde 85 yaşında kadın var. Ben onu bu yağmurda nasıl dışarı çıkarırdım?" dedi.

Mahalleliden Cafer Çulha ise birkaç gün öncesinden arazideki çatlağı fark ederek fotoğrafını çekmiş. Toprakta set olduğunu kendisinin de çatlağın fotoğrafını çektiğini aktaran Çulha, toprağın zaman zaman dökülmeye devam ettiğini ifade etti.
 


CİHAN