Faciayı muhtar önledi

Manisa'nın Selendi İlçesi ile Kütahya'nın Simav İlçesi'ni birbirine bağlayan yolda meydana gelen heyelanı fark eden Terziler Köyü Muhtarı İsmail Ekim olası bir faciayı önledi.

Faciayı muhtar önledi
20 Ocak 2013 Pazar 18:03 tarihinde eklendi.

 

 
Bölgede son günlerde etkili olan şiddetli yağmurlar nedeniyle gevşeyen toprak heyelana neden oldu. Selendi İlçesi'ne bağlı Pınarlar Köyü ile Terziler Köyü arasındaki Selendi- Simav karayolunda meydana gelen heyelanı fark eden Terziler Köyü Muhtarı İsmail Ekim, yoldan geçen araçları durdurarak olası faciayı önledi. Muhtar Ekim, olayı şöyle anlattı:
 
"Yolda görünürde bir şey yoktu. Devamlı kullandığım için bugün değişik bir şey olduğunu fark ettim. Otomobilimi yolun soluna park ettim. Karşıdan gelen araçları da durdurarak geçmemelerini yola bakacağımı söyledim. Gördüğüm manzara karşısında dehşete düştüm. Yolun altındaki 5 metrelik toprak göçmüştü. Asfalt incecik kalmıştı. Üzerinden geçecek bir araç direkt uçuruma yuvarlanır. Hemen sağ şeritten gelen araçları uyararak sol şeritten geçmelerini söyledim. Köyümden çağırdığım arkadaşlarla yolu taş ve çalı çırpı ile belli olacak şekilde kapattım. Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı'ya ve jandarmaya haber verdim."
 
Heyelan nedeniyle bir şeridi kapanan yolda gerekli onarım çalışması başlatıldı. 

DHA