Faili meçhullere 7 tahliye

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden faili meçhul cinayetlere ilişkin aralarında İbrahim Şahin’in de bulunduğu 7 özel harekatçı için tahliye kararı çıktı.

Faili meçhullere 7 tahliye
14 Aralık 2011 Çarşamba 12:09 tarihinde eklendi, 3.689 kez okundu.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 7 şüphelinin tahliyesine karar verildi. 
     
Şüphelilerin avukatlarının tutukluluğa itirazlarını değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, şüpheliler İbrahim Şahin, Enver Ulu, Ayhan Akça, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Uğur Şahin ve Ahmet Demirel'in tahliyesine karar verdi. 
     
İbrahim Şahin'in avukatı Basri Aydın, "Ayhan Çarkın'ın soyut iddiaları dışında tutukluluğu gerektirir kanıtlar olmaması nedeniyle tahliye kararı verildi" dedi. 
     
Tahliye kararlarına Cumhuriyet savcılarının itiraz hakkı olduğunu, itirazda bulunulması durumunda bunu, kararı veren nöbetçi hakim dışında oluşturulacak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin değerlendireceğini anımsatan Aydın, şunları kaydetti: 
     
"Ayhan Çarkın'ın soyut iddiaları dışında tutukluluğu gerektirir kanıt olmaması nedeniyle tahliye kararı verildi. Bu, hukuk adına olumlu bir karar. Ceza yargılamasında ve soruşturmasında maddi delillere ulaşılmaya çalışılır. Bu süreçte de en ufak bir tereddüt varsa, bu, sanığın veya zanlının lehine değerlendirilir. Müvekkilimin tutuklanmasını gerektirir somut deliller yoktu. Kaldı ki müvekkilim de bütün suçlamaları reddediyor."