"Faiz lobisinin başı bizzat Başbakan'dır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekenin kabul edilmemesini eleştirdi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkça dillendirdiği ‘faiz lobisi’nin başında da bizzat kendisinin olduğunu iddia etti.

Faiz lobisinin başı bizzat Başbakandır
29 Ocak 2014 Çarşamba 18:12 tarihinde eklendi.

Gürsel Tekin, CHP parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gezi olaylarında çok sayıda kişinin mağdur edildiğini ifade eden Tekin, ‘‘Neydi o gün Sayın Başbakan’ın argümanı? Faiz lobisi. Biz aylarca merak ettik; kimdi bu faiz lobisi. Merakınız giderildi mi? Faiz lobisi dün ortaya çıktı. Faiz lobisinin başı, Sayın Başbakan. Taşeronu kimdi? Merkez Bankası. Fatura kime çıktı? Yoksula, işçiye, köylüye. Bugün zamlar başladı.’’ şeklinde konuştu.

Tekin, Silivri’de tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu'nu ziyaret ettiklerini ifade ederek ‘‘Umut ediyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanı en azından Sayın Cumhurbaşkanı’nın yetkisi var, bu çaresizliğe bir an önce son verir.’’ diyerek bu yönde bir kamuoyu beklentisinin olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün İtalya’ya gitmeden önce bu yönde yetkisinin olmadığını kaydettiğinin hatırlatılması üzerine ise Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı’nın anayasal yetkisi olduğunu, ayrıca konunun Meclis’e taşınarak da halledilebileceğini belirtti.

‘DEVLET KURUMLARI BY PAS EDİLDİ’

Avrupa’nın ‘kirli siyaset’ten temizlendiğini kaydeden Tekin, İtalya’daki Temiz Eller operasyonu sonrasında yaşanan yargıya müdahale girişimlerinin Türkiye’deki sürece olan benzerliğinden söz etti. 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten savcılardan Celal Kara’nın görev alınmasını eleştiren Gürsel Tekin, Türkiye’nin 12 Eylül, 28 Şubat gibi zorlu dönemler yaşadığını ifade ederek ‘‘Türkiye’de ilk defa bambaşka bir şey yaşıyoruz. Sahipsiz bir Türkiye. İnanılır gibi değil. Hukuk, yargı, emniyet. Devletin kurumlarının tamamın by pas edildiği bir dönem yaşıyoruz.’’ şeklinde konuştu. Tekin, yaşanan sürecin altında soruşturmaların kabinedeki bir takım isimlere ulaşılmasından endişe duyulmasının yattığını belirtti.

‘BEKİR BOZDAĞ FEZLEKESİ AKP’YE UYGUN DEĞİL’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekenin usullere uygun olmamasından dolayı kabul edilmemesinin sorulması üzerine ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, ‘‘Hukukun kurallarına değil, AKP’nin usullerine uymadığı için. Zaten usulsüz bir olay var ortada. Türkiye’de adalet camiasının güvencesi olan bir bakan tehdit ediyor bir savcıyı. Savcı da tutanakları alıyor, fezleke gönderiyor. Bu fezleke neye uygun değil? AKP’ye uygun değil.’’ dedi. Tekin, kendilerinin bildikleri 5 bakan hakkında fezleke olduğunu bu rakamın 7’ye çıkabileceğini ifade etti.


CİHAN