"Fantastik bir oyun oynadık"

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası 3. hafta maçında Eskişehirspor'u 4-1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün yalnız başarılı bir futbol değil, göze hoş gelen, ofansif ve fantastik bir futbol oynadık." dedi.

Fantastik bir oyun oynadık
22 Ocak 2014 Çarşamba 20:45 tarihinde eklendi.

Daum, şunları dile getirdi: "Oyuna baskılı başladık. Hedefimiz erken baskı kurmak, onların sahasına oyunu yıkmaktı. Çok erken Serdar Aziz'i kaybettik. Çünkü çok formda, duruşuyla oyunuyla takıma çok katkı yapan kaptanımız çıktı. İbrahim Öztürk oyuna girdi ve hiç aratmadı.

İlk attığımız golde, biliyorsunuz ilk Eskişehirspor maçında kendi kalemize gol attık. İkinci gol ise iyi organize edilmiş bir gol. Güzel bir kombinasyon vardı orada, iyi hazırlayış vardı. Baskıya baktığınız zaman gol pozisyonları kaçırabilirsiniz, o da normaldir. İkinci devreye bakıldığında Eskişehir baskı ile başladı, bu da normaldir. Bu baskıdan kendimizi kurtaramadık.

Orada biraz şansımız vardı, Eskişehir gol atabilirdi. Bu baskıdan kurtulduktan sonra iyi organizasyonla güzel bir gol attık. Herkes 3-0 maç bitmiş gibi bakabilirdi. Ama Eskişehirspor oyunu bırakmadı, duran bir topla kornerden 3-1'i attılar. Buna rağmen takım bunu koruma yerine 4. golü istedi."

Zaman zaman top alışverişlerini iyi yaptıklarını belirten Daum, şöyle devam etti: "Bununla takımın güveni geliyor. Biraz fantastik hareketlere de gidildi. Bugün yalnız başarılı bir futbol değil, göze hoş gelen, ofansif ve fantastik bir futbol oynadık. Futbolcularımı kutluyorum, onlar üst seviyeyi zorladılar. Bu takımla, bu yönetimle, etrafımızdaki insanlarla çalışmak gerçekten büyük bir zevk. Grup zor bir grup, herkes herkesi yenebiliyor. Önümüzdeki deplasman kupa maçında da üst düzey oynamamız gerekiyor."

"LİGDE AVRUPA ADINA PUAN AÇISINI KAPATMAK İSTİYORUZ"

Şimdi lige döneceklerini hatırlatan Daum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ligde puan olarak orta sıralarda olabiliriz ama puan olarak gerilerde değiliz. Hedef adına, Avrupa adına puan açısını kapatmak istiyoruz. Son haftalarda çıkışımız sürdü.

11 maçtır yenilmiyoruz. 6 galibiyet, 5 beraberliğimiz var. Eskişehirspor adına bakıldığında bugünün tekrarlanmaması için ellerinden geleni yapacaklar. Cumartesi günü kolay bir maç olmayacağını biliyorum. O maçta da değişiklik olmayacak, bize hediye vermeyecekler. Her şeyi çalışarak almak, koparmak zorundayız."

"TAKIMDA FUTBOLCU SAYISI AZALACAK"

Daum, yeni transferlerle birlikte oluşan zengin kadronun kendisi için avantaj mı, dezavantaj mı olacağı yönündeki soruya, şu cevabı verdi: "Ben 22-23 futbolcu ve 3 kaleci ile ideal görüyorum kadroyu. Fazla futbolcu olduğunda onları daha iyi çalıştırmak zorundayız. Şuanda gelecekle ilgili futbolcularımla konuşacağım.

Futbolcular kendi gelecekleri ile ilgili karar verecekler. İsteyen takımlar da var bazı futbolcuları. Bunları görüşeceğiz, en doğrusunu karar vereceğiz. Bu sayı zannediyorum transfer dönemi bittiğinde olmayacak. Utku hoca bize katıldı. Hocalarımızla en ideal şekilde her futbolcuya yönelik idmanlar yapacağız. İkinci devre kalmak isteyenler kalabilir, onları en iyi şekilde çalıştıracağız. Ama onlara oynama süreci ve ne kadar oynayabilirler onu söz veremem. Bilerek de aday, genç futbolcular aldık."

"BAZI FUTBOLCULAR DİREK KATKI SAĞLAYACAK, BAZILARI ADAY"

Bir gazetecinin, "9 oyuncu alındı, bunların hepsini siz mi istediniz?" sorusu üzerine Daum, şunları dile getirdi: "Bazı futbolcular direk katkı sağlayacak bazıları da aday futbolcu. Bazı futbolcuları da hiç tanımıyorum.

Ama bana gelen rapor doğrultusunda yetenekli olduğu görülüyor, onları aldım. Ama bu futbolcularla ilgili onlara direk ilk 11'de oynarsınız diye bir beklenti içinde değiliz, onlara zaman tanıyacağız. Bazı futbolcuları izledik. Ama iyi bir karma yaptığımızı düşünüyoruz."

"FERNANDAO, GOL ATTIĞI ZAMAN KLASI ORTAYA ÇIKACAK"

Duam, Fernandao için ise şunları söyledi: "Topu çok iyi muhafaza ediyor, rakibi de zorluyor. Golleri de hazırlıyor. Şuanda gol attığı zaman klası da ortaya çıkacaktır. Bunları önümüzdeki maçlara sakladı."

Sestak'ın performansının iyi olduğu, Caja da oyuna katılırsa Sestak'ın durumunun ne olacağı yönündeki soruya ise Daum, "Benim için çok iyi bir alternatif. İlk devrede ofansif oyuncular alıyorduk. Batuhan'ı da Kazım'ı da gol yollarında kullandım. Şimdi alternatif var." dedi.

"VOLKAN VE SERCAN, ÜST SEVİYEDE OYUNCULARDI"

Daum, Volkan Şen ve Sercan Yıldırım için ise şunları ifade etti: "Ben Fenerbahçe'de iken de, o zamanda Türkiye'nin en üst seviyede olan oyuncularıydılar. İkisi de yukarıdaydı. Onların ne kadar yetenekli olduğunu ve potansiyeli olduğunu göstermişlerdi.

Ben onlara yardımcı olup, onların o seviyeye çıkmasına yardımcı olacağım. O zaman çok iyi futbolcular olacak, kimi oynatacağımı düşünmek zorunda kalacağım. O zaman çok iyi bir duruma geleceğiz. Takımda kaliteli oyunculara hayır demem."

KAZIM: BABAANNEMİ KAYBETTİM, ZOR BİR GÜNDÜ

Kazım ise şunları ifade etti: "Bugün gerçekten güçlü takım olarak sahada vardım. Gücümüzü birliktelikten aldık. Hocamızın motivasyonu çok iyiydi. Eskişehirspor'la bir haftada 3 maç oynayacaktık. İlk ayağını bugün oynadık. Geride kalan maçlarda niyetimizi belli, atmak adına bu kadarı çok önemliydi. Bunu da belli ettiğimizi düşünüyorum. 11 karşılaşmadan bu yana kaybetmiyoruz. Cumartesi günü de lig maçımız var. O maçtan da en iyi sonucu alacağımızı düşünüyorum."

Babaannesinin öldüğünü belirten Kazım, "Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün babaannemin vefat ettiği haberini aldım. Zor gündü geçmek bilmedi. Takım arkadaşlarım, hocam ve bana destek olan taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Bugünkü davranışları benim ve ailem adına paha biçilemez bir duygu." şeklinde konuştu.

CİVELLİ: PABLO'NUN KENDİ KARARI

Galip geldiğimiz için mutluyum. Pablo ile bağlantı halindeyiz. Görüşüyoruz sık sık da. Pablo bu kulüp açısından çok önemli bir oyuncu. Taraftarlarda sevgi gösterisinde bulunuyor. Ama bu Pablo'nun kendi kararı. Saygı duyuyorum. İkimizin görüşmeleri aramızda olan şeyler. Tek söyleyeceğim, kararlara saygı duymamız, umarım geri döner.

SAĞLAM: GRUPTA DÜĞÜM SON MAÇTA ÇÖZÜLÜR

Eskişehirspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 4-1 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, şu değerlendirmeyi yaptı: "Maça şanssız bir golle başladık. Korner yokken korner olması, kendimize attığımız gol oldu. İkinci golde hatamızla gol yedik. İkinci yarı maçı dengelemek istedik.

Pozisyonlar da yakaladık. Pozisyonlar da verdik. Bizim adımıza iyi bir maç olmadı. Bu mağlubiyeti telafi edecek 3 maç var. Birini de kendi sahamızda oynayacağız. Gruptaki düğümün son maçta çözüleceğini düşünüyorum. Ligde de iddiamız devam ediyor. Bu maçı bir kenara bırakalım ve ligi düşünmeye başlayalım dedik oyuncularımıza. Bursaspor'u da tebrik ediyorum."

"BURSASPOR TARAFTARLARINA TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sağlam, bir soru üzerine Bursaspor taraftarlarının kendisine gösterdiği sevgiyi şöyle değerlendirdi: "Bursa'da yaşadıklarımız unutulmaz. Bursa sevgisini unutmamız mümkün değil. Aramızda bir gönül bağı oluştu. Bu gönül bağının da ortadan kalkası mümkün değil. Ben taraftarlara nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. onların gönlünde güzel bir yerde olduğumuz gördük. Ben tekrar tekrar teşekkür ediyorum kendilerine."

FUTBOLCULAR: BİRLİK OLMA ZAMANI

Eskişehirsporlu Diego, erken gol yediklerini belirterek, ikinci yarı hızlı başladıklarını ancak toparlayamadıklarını söyledi. Bunun kendilerine ders olacağını kaydetti.

Tello ise oyuna mağlup başladıklarını belirterek, "Bu Eskişehirspor değildi, sahada başka takım vardı sanki. Bu biz değiliz. Başımızı kaldırma ve birlik olma zamanı." diye konuştu.


CİHAN