FarmVille’i karıştıran Türk

Facebook'ta FarmVille oynayanların duvarlarına espirili mesajlar gönderen Ekşın Man şaşkınlık yarattı.

27 Ocak 2011 Perşembe 11:33 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.

Facebook’taki en yaygın çevrimiçi oyun olan FarmVille, Türkiye’den bir hacker’ın hedefi oldu. Ekşın Man adlı hacker, oyundaki açıkları kullanarak, üyelerin Facebook duvarlarına espirili mesajlar yazmakla yetindi.
 
Kullanıcıları sinirlendirse de esasen kullanıcı hesaplarına ve dosyalara zarar vermeyen hacker, FarmVille oynayan Facebook üyelerinin duvarlarına, arkadaş listelerinde olmamasına karşın, şu iki mesajı göndermeyi becerdi:
 
“Hey everyone be relax, your accounts are not hacked. This is a message only. Good gaming!” (Hey millet rahat olun, hesaplarınız hack’lenmedi. İyi oyunlar.)
 
“Can you hear me again? Farmville players? Yeees, greetings from Turkey to you too.” (Beni yine duyabiliyor musunuz? Farmville oynayanlar? Eveeet, size de Türkiye’den selamlar.”
 
Bu mesajın sonunda Türkçe olarak şu ifade yer aldı: “Farmville oyuncuları çileklerinizi toplayın low :D)
 
FarmVille’in işleticisi Zynga, oyunun hacklenip hacklenmediği konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Ancak güvenlik açıklarıyla ilgili incelemenin sürdüğü belirtiliyor. Önceki gün, Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg’in fan sayfasına onun adıyla tufah mesajlar gönderilmiş, firma bu açığın bir yazılım hatasından kaynaklandığını açıklamıştı.

NTV