'Fast food' böbreklerini bitirdi!

Düzensiz ve fast food türü, kısa sürede hazırlanıp hemen tüketilen gıdalarla beslendiği için iki böbreği de iflas eden üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Gamze Ceren, böbrek nakliyle yaşama tutundu.

Fast food böbreklerini bitirdi!
10 Şubat 2014 Pazartesi 19:27 tarihinde eklendi, 1.287 kez okundu.
 
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki M.T.'nin ailesi tarafından bağışlanan böbrek, iki gün önce Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Gamze Ceren'e nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen böbrek nakil ile yaşama tutunan Gamze Ceren, “Her iki böbreğimin de iflas ettiğini tesadüfen öğrendim. Düzensiz ve fast food türü beslenme her iki böbreğimin de bitmesine neden olmuş" dedi.
 
KRAMP VE UNUTKANLIK BAŞLADI
 
Hastalıkla ilk kez 20 ay önce tanıştığını aktaran Ceren, "Ayaklarımda kramp başlayınca Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Doktorlarım böbreklerimin hızla tükendiğini söyledi. İnanmak istemedim.

Doktorlar bu hastalığın, gençlerde bu tür beslenme neticesinde sinsi şekilde ilerlediğini söyledi. Tesadüfen böbreklerimin hızla tükendiğini öğrenmiş oldum" diye konuştu.
 
İKİNCİ SIRADAYDIM ŞANS BANA GÜLDÜ
 
Gamze Ceren, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne ilk kez 17 Aralık'ta geldiklerini ve kadavradan nakil sırasına yazıldığını belirterek, "Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'ne gelerek tetkiklerimi yaptırıp Sağlık Bakanlığı'nın kadavradan böbrek bekleme sırasına kaydoldum. Haber geldiğinde şoke oldum.

Henüz 1.5 ay olmuştu. Hiç umudum yoktu. Hastaneye geldiğimde 4 kişinin çağrıldığını gördüm. Ben ikinci sırada yer alıyordum. İlk sıradaki hastanın eksikleri olduğu için beni nakil için hazırladılar. Benim hiç eksiğim yoktu. İki gün önce nakil için ameliyathaneye girdim ve şu an çok mutluyum" diye konuştu.
 
KANA KANA SU İÇİYORUM
 
En büyük özleminin su içmek olduğunu söyleyen Gamze Ceren, “Tam 20 aydır suya hasret yaşıyordum. İstediğim hiçbir şeyi yiyemiyordum. Şükürler olsun her şeye yeniden kavuştum. Bunu sağlayan bağışçı aileye teşekkür ediyorum.

Organ bağışıyla beni, ailemi ve arkadaşlarımı sevindirdiler. Rahmet diliyor ve sürekli dua ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Herkesi organ bağışçısı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

DHA