Fatih Aksoy'un reyting isyanı

'Reytingde şike operasyonu' kapsamında aranan Medyapım'ın ortaklarından Fatih Aksoy, Ali Eyüboğlu'na dert yandı.

Fatih Aksoyun reyting isyanı
19 Aralık 2011 Pazartesi 11:44 tarihinde eklendi, 1.469 kez okundu.

 

Medyapım’ın ortağı Fatih Aksoy’un isyanı
 
Polisin ‘Reytingde şike operasyonu’ nedeniyle arama yaptığı şirketlerden biri de Medyapım’dı. Hafta sonu Medyapım’ın ortağı Fatih Aksoy aradı. Benim gibi, yıllardır reyting sisteminin üstüne düşen şaibenin ortadan kalkması için böyle bir operasyonun gerekli olduğuna inanan Aksoy, Medyapım’ın haksız yere sürece dahil edildiğini vurgulayıp, şunları söyledi: “Bunca yıldır televizyon dünyasının içindeyim. Ne reyting ölçümünü yapan şirket çalışanlarından biriyle işim olmuştur ne de evlerinde reyting cihazı olan deneklerle... Polis geldi, deneklere para ödemesi olup olmadığına dair muhasebe kayıtlarını, deneklerin isim ve adreslerinin bizde olup olmadığını ortaya çıkarmak için şirket bilgisayarlarındaki bilgileri kopyaladı.
 
Polisin incelemesi bitince herkes görecek ki, bizim alakamız yok o işlerle. Yıllarca yaptığımız ‘Popstar’lar, ‘Kim 500 Milyar İster’ programları izlenmiyordu da, reyting çalarak mı çok izleniyor gösterdik biz onları.
 
Yaptığımız ‘Adını Feriha Koydum’ ve ‘Umutsuz Ev Kadınları’ dizisi sadece AGB Nielsen’in reytinglerinde birinci ya da ikinci çıkmıyor ki! TRT’nin ölçüm şirketi SBT’nin reyting listesinde de zirvede bu iki dizi. Üstelik SBT’deki reytinglerimiz AGB Nielsen’dekinden daha yüksek. AGB çalışanlarına ya da deneklere para vererek reyting alanlardan olmadığımız halde, bu işlere bulaştıkları bilinen insanlarla aynı kefeye konmak ağrıma gitti.”
Gönül ister ki kim ‘ak’, kim ‘kara’, çıksın ortaya en kısa zamanda.
 
Ali EYÜBOĞLU/MİLLİYET Cadde