Fatih Camii'nde Mısır protestosu

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtlarına Mısır askerinin müdahale etmesi, Fatih Camii'nin avlusunda başta İnsani Yardım Vakfı olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşuna üye yaklaşık bin kişi tarafından protesto edildi.

Fatih Camiinde Mısır protestosu
14 Ağustos 2013 Çarşamba 18:10 tarihinde eklendi, 1.431 kez okundu.

Öğle namazının ardından, ellerinde Mısır bayrakları ve devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterlerini taşıyan kalabalık, Defol Sisi seninleyiz Mursi, İslami hareket engellenemez, Üzülme, çözülme, Allah bizimle sloganlarıyla caminin avlusunda toplandı.

Eyleme destek veren kurumların temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, darbenin ABD, AB ve İsrail desteğiyle yapıldığını ve son gelen bilgilere göre, olaylarda 2 binin üzerinde kişinin öldüğü ve 10 binlerce insanın yaralandığını belirttiler. Gösteriye katılanlar arasında Mısır'daki darbe sonrası gelişmelerde yakınlarını ve hatta çocuklarını kaybedenler de yer aldı.

5 arkadaşını gösteriler sırasında kaybettiğini belirten Mısırlı bir konuşmacı, insanların Mısır'da sadece Allah'ın birliğini haykırdığını ve ellerinde savunma araçları olmaksızın direnmeye devam ettiklerini söyledi. Konuşmacının sözleri sık sık tekbirlerle kesildi.

Mısırlı konuşmacılardan bir diğeri de, 2 oğlunu gösteriler sırasında kaybettiğini belirterek Allah'a yemin olsun ki, Sisi, çocuklarımın kanı boşuna akmayacaktır dedi. Bu sözler üzerine eyleme katılan kadınlardan bazıları gözyaşlarına boğuldu. Grup, konuşmaların ardından dağıldı.


DHA