Fatih Portakal'dan '3 çocuk' tepkisi

Fox ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programını sunan Fatih Portakal'ın Başbakan'ın üç çocuk isteği ile ilgili yaptığı yorum sosyal medyada ilgi çekiyor

Fatih Portakaldan 3 çocuk tepkisi
04 Ocak 2013 Cuma 10:55 tarihinde eklendi, 1.623 kez okundu.

Başbakan Erdoğan katıldığı Aile zirvesinde üç çocuk isteğini yinelemiş, 'Bir tane çocuk iflas, iki tane çocuk iflas, üç çocuk ancak yerinde saymak' demişti. FOX TV ekranlarında Fatih Portakal'ın sunuculuğunu yaptığı Çalar Saat programında Başbakan'ın bu sözleriyle ilgili tepkisi sosyal medyada konuşuluyor. 

 
Portakal, Başbakan'ın üç çocuk çıkışını şu sözlerle eleştirdi:
 
'Üç çocuk ile ilgili bunu neden söylediğini tahmin edebiliyoruz. Çünkü Putin'de geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. O da çocuk istedi. Bu şekilde nüfusun geriye gitmemesi açısından bunu istiyor. Çünkü yapılan araştırmalar bunu gösteriyor. 
 
Ama ben bir şeyler çıkardım.  774 lira ile asgari ücret ile üç çocuğa nasıl bakarsınız? Taşeron işçi olarak çalışıyorsanız üç çocuğa nasıl bakarsınız? Memur en düşük maaş bin 800 lira. Bin 800 lira ile üç çocuğa nasıl bakarsınız? 3 bin lira civarında da yoksulluk ücreti onuda aktarmış olayım. Çiftçi kazanamıyor. Kazanamayan çiftçi üç çocuğa nasıl bakacak? Emekli... Zaten çocuk yapacak zamanıda geçmiş. 
 
Peki bunları hesaba kattığımızda yani şöyle bir toplumun farklı kesimlerinden bu örnekleri verdiğimizde bu çocuklara nasıl bakılacak"