"Fatih Projesi'ne büyük ilgi var"

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı Bayram Murat, yabancı yayıncıların Türkiye’deki ‘Fatih Projesi’ne büyük ilgi duyduklarını belirtti.

Fatih Projesine büyük ilgi var
16 Nisan 2013 Salı 23:59 tarihinde eklendi.

 

Bayram Murat, ‘baskı’ yayıncılığı dünyada ciddi gerileme gösterirken Türkiye’de popüleritesini hala devam ettirdiğine vurgu yaptı.
 
Türkiye’nin ‘odak ülke’ olduğu Londra Kitap Fuarı’na katılan Bayram Murat, Cihan Haber Ajansı’na değerlendirmede bulundu. Yabancı yayıncıların Türkiye’deki Fatih Projesi ile eğitim yayınlarına büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Murat, “Yabancı yayıncılar bu konudaki forumlara katılıyor, konuyu yakından takip ediyorlar. Türkiye pazarı ile ilgili arayış içinde olduklarını gözlemliyoruz.” dedi.
 
“Fatih Projesi ile beraber yayıncılar dijital yayıncılık alanında bir çıkış yolu yakalayacaklarını ümit ediyorum.” diye konuşan Murat, Türk yayıncılarının da dijital yayıncılıkta dünya markası çıkaracak eserler ortaya koyacağına inadığını belirtti.
 
Murat, print (baskı) yayıncılıkta dünyada ciddi bir gerileme olurken Türkiye’nin bu alanda hala popüleritesini koruduğunun altını çizdi. Konu başlıkları olarak Türkiye’nin 12. sıraya, ciro olarak ise 15. sıraya yükseldiğini belirten Murat, “Bu da Türkiye’de hala print yayıncılığın popüler olduğunu gösteriyor. Türk yayıncıları artık dijital yayıncılıktan da korkmuyorlar, onu da geliştirerek el ele yürümesini becerdiklerini gözlemliyoruz.” diye konuştu.
 
Türkiye’nin Frankfurt Kitap Fuarı’nın ardından şimdi de Londra Kitap Fuarı’nın onur konuğu olduğuna dikkat çeken Bayram Murat sözlerini şöyle sürdürdü: “Yayıncıların artık profesyonel manada kitap fuarlarını keşfettiğini görüyoruz.

Türk edebiyatının dünyaya tanıtılması, dünyadaki edebiyatların da Türkiye’ye transferiyle ilgili ciddi manada çalışmalar yaptığını görüyoruz. Geçmiş yıllarda çok zorlanılıyordu ama artık Türkiye’deki yayıncılar, yazarlar, şairler, edipler forumlarda konuşmacı olarak ciddi bir başarı ortaya koyuyorlar. Bu da Türk yayıncılığı açısından ümit vaat ediyor.”
 
Federasyon Başkanı Murat ayrıca, fuardaki “Türkiye’de Çocuk, Gençlik ve Eğitim Yayınları” konulu seminerde ‘Eğitim yayıncılığında zenginleştirilmiş bayilik modeli’ başlıklı bir konuşma yaptı. Murat sunumunda, Türkiye’deki eğitim yayıncılığına ilişkin istatistiklere yer vererek, bu alanda yakalanan başarının sebeplerini anlattı.

CİHAN