Fatih’te ‘çözüme evet’ yürüyüşü

Fatih'te, çözüm sürecine destek vermek isteyen yaklaşık 500 kişi Saraçhane'den Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdü

Fatihte çözüme evet yürüyüşü
26 Mayıs 2013 Pazar 17:37 tarihinde eklendi.

Fatih'te, çözüm sürecine destek vermek isteyen yaklaşık 500 kişi Saraçhane'den Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdü. Yapılan basın açıklamasında, herkesin çözüm süresine destek vermesi istendi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve sendika temsilcilerinin oluşturduğu 'Çözüme Evet Koalisyonu' üyesi yaklaşık 500 kişi saat 14.00’da Saraçhane Parkı’nda toplandı. ‘Dinle, anlat, duy, konuş’ yazılı pankart açan grup, çözüm sürecine destek vermek amacıyla Beyazıt Meydanı’na kadar yürüdü. Sık sık ‘Şimdi barış zamanı’, ‘Çözüme evet, barışa evet’ ve ‘Çözüm, barış, bize yeter’ şeklinde slogan atan grup sıcak havaya aldırmadan yürüyüşünü tamamladı.

Beyazıt Meydanı’nda grup adına ortak basın açıklamasını Avukat Gülden Sönmez ile Yıldız Önen okudu. Açıklamada, barış sürecinin başlamasıyla birlikte can kayıplarının durduğuna dikkat çekildi. Açıklamada çözüm sürecine destek olmanın insanlık borcu olduğu vurgulandı. Ortak açıklamada, sorunun çözümü için ilk defa bu kadar ciddi bir kapı açıldığının altı çizildi. Eyleme, Akil İnsanlar Grubu’ndan Ali Bayramoğlu ile Levent Korkut da destek verdi.

Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında çevik kuvvet polisleri de geniş güvenlik önlemi aldı. Grup, Beyazıt Meydanı’ndaki açıklamanın ardından olaysız dağıldı.


CİHAN