Fatih'te doğalgaz faciası

Fatih'te bir evde 5 kişi ölü olarak bulundu. 2 kadın, 2 çocuk ve bir erkeğin ölümüne gaz sızıntısının yol açtığı belirtiliyor.

Fatihte doğalgaz faciası
07 Şubat 2014 Cuma 11:38 tarihinde eklendi, 1.671 kez okundu.

Fatih’te Kerküklü olduğu öğrenilen 5 kişilik aile kaldıkları evde ölü olarak bulundu. Polisin olay yerindeki incelemeleri sürerken şahısların karbonmonoksit gazından zehirlendiği tahmin ediliyor.

Olay, Softa Sinan Sokak 14 numarada bulunan apartmanda meydana geldi. Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, iki gün önce Kerkük’ten gelen Irak uyruklu Abbas ailesine yakınları telefonla ulaşamadı. Durumdan şüphelenen yakınları, baba İsmet Kudret, anne Selve ile çocukları Abdullah (9), Ümran (11) ve Melde (14) Abbas’ın kaldığı apartmana geldi. Kapıyı açarak içeriye giren Abbas ailesinin yakınları 5 kişiyi hareketsiz halde buldu.

İhbar üzerine olay yerine polis, doğalgaz, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede 5 kişinin de hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan ilk incelemede Kerküklü ailenin doğalgaz bacasından sızan karbonmonoksit gazı sebebiyle hayatını kaybettiği tespit edildi. Sokağı emniyet şeridiyle kapatan polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri Abbas ailesine mezar olan dairede inceleme yaptı.

Görgü tanıkları, ailenin iki gün önce Kerkük’ten geldiği bilgisini verdi. Vatandaşlar, ailenin gaz sızıntısı sebebiyle öldüğü iddiasında bulundu. Abbas ailesinin cenazeleri olay yerindeki gerekli incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacak. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


CİHAN