Fatma Nine toprağa verildi

Artvin'de yaşamını yitiren Galatasaray taraftarı 107 yaşındaki Fatma Çolak, toprağa verildi.

Fatma Nine toprağa verildi
10 Nisan 2012 Salı 18:48 tarihinde eklendi, 2.711 kez okundu.

Yaşadığı Şavşat ilçesine bağlı Çukur köyünden geçen hafta rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Şavşat Devlet Hastanesi'nde 8 Nisan Pazar günü hayatını kaybeden Fatma Çolak için köyündeki camide cenaze töreni düzenlendi. 
    
Törene, Çolak'ın kızı Sultan Meydan ve yakınlarının yanı sıra Arsin Kaymakamı Salih Altun, Artvin Galatasaraylı Taraftarlar Derneği Başkanı Uğur Delikanlı, Şavşat Sağlık Grup Başkanı ve Şavşat Devlet Hastanesi Başhekimi Gürol Köroğlu ile bazı kurumların yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. 
    
Kaymakam Altun, törende yaptığı konuşmada, daha önce Şavşat Kaymakamı olduğunu vurgulayarak, Fatma Çolak'ın 107 yaşında olmasına rağmen çok genç olan ruhunun enerjisinden istifade ettiklerini söyledi. 
    
Altun, ''Emin olun ki Fatma ninenin enerjisi sadece Çukur köyüne, Şavşat'a değil, bütün Türkiye'ye yetti. Bugün Türkiye'nin her köşesindeki insanlar Fatma Nine için fatiha okuyor, dualar ediyor. Mekanı cennet olsun'' dedi. 
    
Uğur Delikanlı da Çolak'ın Galatasaray'ın fanatik ve ''en yaşlı taraftarı'' olduğunu söyleyerek, ''Camia olarak en yaşlı taraftarımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ninemize Allah'tan rahmet, ailesine ve bütün Galatasaray camiasına başsağlığı diliyorum'' diye konuştu. 
    
Fatma Çolak'ın cenazesi daha sonra kılınan namazın ardından köydeki aile mezarlığına defnedildi. 
    
Kaymakam Altun ile Delikanlı, Çolak'ın mezarına sarı ve kırmızı renkli güller bıraktı. 
    
İki çocuğu, 20 torunu bulunan Fatma Çolak, yaklaşık 1,5 yıl önce en büyük hayalini gerçekleştirmiş, Galatasaray'ın 105'inci yılında, Ali Sami Yen Stadı'nda 17 Ekim Pazar 2010 günü oynanan Galatasaray-Ankaragücü maçını da izlemişti.